Varaždinski plesači osvojili naslov državnih prvaka

Objavljeno: 19.10.2014. 16:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Plesni klub "Varaždin"

Na državnom natjecanju „Prvenstvo Republike Hrvatske u Kombinaciji 10 plesova” nastupila su tri elitna para iz sportskog plesnog kluba "Varaždin"i na veliko zadovoljstvo varaždinskih navijača, plesači varaždinskog kluba ostvarili su maksimalan uspjeh – svaki par u svojoj kategoriji osvojio je naslov državnih prvaka.

U prepunoj dvorani u Garešnici brojni plesni parovi iz 34 plesna kluba iz Hrvatske natjecali su se za naslove državnih prvaka u 7 starosnih kategorija: mlađi osnovci, osnovci, mlađa mladež, mladež, starija mladež, odrasli i veterani.

Kombinacija 10 plesova najzahtjevnija je plesna disciplina u kojoj plesni parovi u svakom od kvalifikacijskih krugova, a isto tako i u finalu plešu 10 plesova – 5 standardnih (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox, quickstep) i 5 latinsko-američkih plesova (samba, cha-cha, rumba, paso-doble, jive), te u finale svake kategorije ulazi po šest najbolje plasiranih parova iz kvalifikacija.

Najvišu stepenicu pobjedničkog postolja tako su izborili: Tihana Vusić i Jurica Kavran u kategoriji mladeži, Iva Risek i Vedran Sraga u kategoriji starije mladeži i Valentina Patafta i Marinko Patafta u kategoriji veterana.

Ostvarenjem spomenutih rezultata sva 3 plesna para kao predstavnici Republike Hrvatske kvalificirala su se na europska i svjetska natjecanja sportskih plesača.

Najskoriji nastup na svjetskoj sceni od njih imat će Vedran i Iva koje već u slijedeća dva vikenda očekuju i dva izuzetno važna događaja, Svjetsko prvenstvu u latinsko-američkim plesovima koje će se 25. listopada održati u Moskvi kao i Svjetsko prvenstvo u kombinaciji 10 plesova koje je na rasporedu 31. listopada u latvijskoj prijestolnici Rigi, dok Tihanu i Juricu isto tako u Latviji 20. prosinca očekuje Svjetsko prvenstvo u standardnim plesovima.

Ukoliko rezultatima s državnog natjecanja u kombinaciji 10 plesova pridodamo i rezultate varaždinskog plesnog kluba s ovogodišnjeg Prvenstva Republike Hrvatske u standardnim i Prvenstva Republike Hrvatske u latinsko-američkim plesovima evidentno je da Plesni klub "Varaždin" predstavlja okosnicu sportskog plesa u Hrvatskoj. Ovakva višegodišnja dominacija varaždinskog plesnog kluba samo potvrđuje izuzetnu kvalitetu rada u klubu, ali isto tako i interes ovog dijela Hrvatske za ples i sportski ples – naglasili su iz Plesnog kluba „Varaždin“.

Komentari