prvoligaške ekipe

Varaždinski ribiči odnijeli pobjedu na 11. Kupu Podunavsko-Jadranskih zemalja

Objavljeno: 26.05.2016. 08:22

Zadnja izmjena: 26.05.2016. 08:30

U Donjem Miholjcu održan je 11. Kup Podunavsko-Jadranskih zemalja, natjecanje u lovu ribe na plovak. Nastupilo je jedanaest muških i po prvi puta, četiri ženske ekipe iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine, s ukupno 45 natjecatelja, a većinom su to bile prvoligaške ekipe i reprezentacije.

Natjecanje je održano na stazi na Staroj Dravi, koja je bogata šaranom i babuškama, a ribe su veličine od 100 g do 3 kg. Najviše se lovila babuška i to uprosjeku težine oko 200 g, a najviše na mamac crve. Od tehnika upotrebljavale su se šteke i match s rolom.

Ekipno nakon dva dana natjecanja pobjedu je zasluženo odnijela momčad ŠRK Varaždin Interland Van Den Eyndesa 16 bodova i većom težinom od RD Ptuja iz Slovenije sa 16 bodova, a za koju su nastupili Ivica-Bonino HasanKristijan Kosmačin ,Damir Škorić i Željko Trbović kao vođa ekipe.

Pojedinačno je sa 3 boda pobjedu odnio Aleks Mesarič iz RD Ptuj Slovenija, drugo mj. sa 4 boda Janez Sluga iz RD Ptuj, Slovenija, a Ivica-Bonino Hasan iz ŠRK Varaždin-Interland VDE 3. mj. sa 5 boda.

Komentari