Varaždinskoj plivačici Niki Dobovičnik četiri medalje u Zadru

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 23.11.2015. 11:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: PK Barok

Ukupno 12 predstavnika varaždinskog Baroka nastupilo je proteklog vikenda u Zadru na 7. međunarodnom plivačkom mitingu „ Sv. Krševan“, a prvo ime bila je mlađa kadetkinja Nika Dobovičnik koja je osvojila čak 4 odličja, od kojih dva zlata i dvije bronce.  

Bio je to drugi po redu ovosezonski miting iz Mini Grand Prix serije koja obuhvaća kategorije kadeta i mlađih kadeta, a privukao je 383 natjecatelja iz 23 kluba iz Hrvatske i BiH.
Dobovičnik se na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja penjala se u utrkama 200 i 400 slobodno, dok je treća mjesta zauzela u disciplinama 100 leđno i 200 mješovito.  Nika je u svim utrkama znatno poboljšala osobne rekorde i pokazala da je trenutno jedna od najboljih plivačica u Hrvatskoj u svojoj dobi. Iako nisu osvajali medalje, dobre rezultate ostvarili su i ostali predstavnici Baroka.

Dječaci rođeni 2005. godine koji po kategoriji ove sezone spadaju u ulazno godište mlađih kadeta (što znači da plivaju sa godinu dana starijima) ostvarili su izvrsne rezultate i visoke plasmane. Pravim pristupom utrkama, visokom razinom tehnike plivanja i osobnim rekordima nagovijestili su perspektivnu budućnost varaždinskog plivanja. Pokazali su se kao prava klapa, te generacija čije vrijeme tek dolazi.To su: Erik Hunjek, Niko Balenta, Luka Štumberger, Dorian Klepač, Fran Čurdija, Ivan Turkalj, Luka Kokotec i Karlo Rogina.

Obzirom da su bili u konkurenciji sa godinu dana starijima od sebe; Erik Hunjek, Niko Balenta i Luka Štumberger nisu osvajali medalje, ali su gledajući njihovo godište bili u samom vrhu. Tako je Hunjek u ukupnoj konkurenciji bio 4. na 800 slobodno i 7. na 200 delfin, a od svog godišta 1. i 2. Štumberger je ukupno bio 5. na 400 mješovito, a od svog godišta 2. Balenta je bio ukupno 9. na 200 delfin, a od svog godišta 3.

Kadetkinja Petra Gašparac uspješan je nastup sa 4 osobna rekorda okrunila i isplivavanjem dvije B norme za Državno prvenstvo, u utrkama 100 i 200 leđno. U utrci 200 leđno zauzela je visoko 4. mjesto, dok je na 100-tici bila 5. Također u kadetskoj konkurenciji nastupila je i Lana Cvetko koja je ostvarila osobne rekorde.

Kadet Matej Čok bio je 6. na 800 slobodno, također uz osobni rekord.

Sljedeće natjecanje članove Baroka očekuje već u subotu 28.11. na mitingu „Sisak mali“ gdje će nastupiti mlađi kadeti i početnici.

Komentari