Vatreni potvrdili nastup na Europskom prvenstvu

Objavljeno: 15.11.2011. 22:10

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Drago Sopta / CROPIX

Hrvatska nogometna reprezentacija sedmi put će u povijesti nastupiti na velikom natjecanju, na Europskom prvenstvu koje će sljedeće godine biti održano u Poljskoj i Ukrajini.

Vatreni su na Maksimiru protiv Turske u uzvratnoj utakmici doigravanja rutinirano zadržali prednost od tri gola iz prvog susreta i došli do plasmana na Euro.

Igrači su ozbiljno shvatili izjave Slavena Bilića koji ih je prije utakmice javno upozorio da se Turci neće predati i da će pokušati uzvratiti za težak i bolan poraz u Istanbulu.

Bila je to još jedna taktički odlično odigrana utakmica "vatrenih" koji Turcima ni u Zagrebu nisu dopustili da lako dođu do gola Pletikosa, a hrvatskom vrataru osigurali su još jednu utakmicu bez primljenog pogotka.

Iako su se prije doigravanja mnogi bojali da bi, u kvalifikacijama prilično neuvjerljivi "vatreni", mogli ostati i bez drugog velikog natjecanja za redom, naši su nogometaši pokazali da su najjači kad ih svi otpišu i u velikom su stilu riješili tursku opasnost i plasirali se na Euro, četvrti u hrvatskoj povijesti.

Komentari