NK VARAŽDIN

Večeras utakmica istine: Varaždin – Slaven Belupo

Objavljeno: 17.07.2022. 08:17

Zadnja izmjena: 17.07.2022. 08:21

NK Varaždin kreće večeras od 19,00sati u novu sezonu u najelitnijem rangu hrvatskog nogometa, koji se sada zove  SuperSport Hrvatska nogometna liga. Tijekom priprema koje su intenzivno trajale pet tjedana, trener Mario Kovačević riješio je sve dvojbe oko igrača, s tim da još očekuje poneko pojačanje.

Podsjetimo se da Varaždin odigrao šest pripremnih susreta s prvoligašima iz BIH i Mađarske te sedmu s Međimurjem. Nakon početnog poraza ostvarili su pet pobjeda i jedan remi s gol razlikom 19:6. Među najvažnijim susretima treba izdvojiti onu s mađarskim prvoligašem Honvedom, u kojoj su Varaždinci pobijedili 1:0.

Što se igračkog kadra tiče, također dobre vijesti. Na pripremama nije bilo puno ozljeda, međutim jedan o važnih igrača Michele Šego, koji ima problema s leđima cijelo proljeće i upitan je za večerašnju utakmicu. Luka Škaričić je obnovio ozljedu koju je zadobio u posljednjem kolu prošle sezone, protiv Dubrave, pa je također najvjerojatnije izvan sastava.

- Pripremne utakmice su mnogo toga pokazale, pa imam spremnih prvih jedanaest. Osim toga imamo pet izmjena, a od igrača i inače tražim da budu motivirani i spremni kada ulaze s klupe jer mogu puno pridonijeti u tom trenutku u igri, naglasio je trener Varaždinaca Mario Kovačević. 

"Oni znaju igrati na rezultat"

Slaven Belupo u ovom je trenutku protivnik „po mjeri“ za Varaždince. Borili su se ostanak u Prvoj ligi, promijenili su puno igrača i kao takvi bit će odlično mjerilo za trenutnu vrijednost varaždinske ekipe, u najelitnijem rangu hrvatskog nogometa.

- Zadržali su kostur ekipe, ali naglašavam da je njihova najveća vrijednost  njihov trener Zoran Zekić. Iskusan je i lukav u sportskom smislu, poznajemo a i zajedno smo polagali Pro licencu. U prvom redu oni su ekipa koja zna igrati na rezultat, a prednosti su im dobra obrana i brza tranziciju. Na nama je da se dokažemo na svom terenu i da griješimo jer su oni posebno opasni u tim situacijama, kontri i polukontri, upozorio je Kovačević

Susret 1. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige između Varaždina i Slaven Belupa igra se večeras od 19,00 sati na varaždinskom stadionu.

Komentari