ŽNS VARAŽDIN

Foto - Velike promjene očekuju županijske nogometne klubove

Objavljeno: 22.02.2022. 20:02

Zadnja izmjena: 22.02.2022. 20:06

Večeras je u prostorijama ŽNS Varaždin održan Plenum nogometnih klubova koji se natječu u 1. i 2. županijskoj nogometnoj ligi te predstvanici klubova koji se natječu u Četvrtoj NL Čakovec - Varaždin s područja Varaždinske županije, a koji će sljedeće godine nastupati u novol Elite ligi.

Voditelj natjecanja Nino Vugrinec predstavio je novi sustav natjecanja. Elite liga koju će činiti 10 klubova, uglavnom predstavnika sadašnje Četvrte NL, te najbolji iz 1. ŽNL, zatim 1. ŽNL također s 10 klubova. Oni će se natjecati trokružno. Zatim preostaje 2. ŽNL s 14 klubova i dvije 3. ŽNL.

Predsjednik ŽNS Varaždin Nenad Horvatić rekao je kako je uobičajenao da prije početka natjecanja održe Plenum klubova, kako bi predstavnicima klubova još jednom pojasnili novi sustav natjecanja, koji kreće od iduće sezone.

- Klubovi su zainteresirani za određene kriterije i uvjete koje trebaju ispuniti. Zato je danas bila prilika porazgovarati o tome, da im još jednom jasno i glasno predstavimo kako osim sportskog rezultata treba imati i neke druge infrastrukturne i financijske kriterije, naglasio je Horvatić.

Novi projekti

Između ostalog najavljena je i sjednica IO ŽNS Varaždin u ponedjeljak, 28. veljače, a 14. ožujka bit će održana Skupština ŽNS Varaždin. Osim o novom sustavu natjecanja bit će riječi i o projektima i mogućnostima financiranja sportske infrastrukture.

- ŽNS Varaždin će izdvojiti oko 300.000 kuna, a očekuje nas razgovori u Varaždinskoj županiji sa županom, pa sa predstavnicima općina i gradova kako bi se i oni uključili te da svi zajedno sportsku infrastrukturu podignemo na još veći nivo. Natječaj će biti raspisan nakon Skupštine, kada bi uvjete natječaja predstavili klubovima, a u svibnju nas očekuju odluke o odabiru. Po završetku godine mogli bi krenuti s pripremnim radovima, kako bi novu natjecateljsku sezonu dočekali s uređenijim svlačionicama, ogradama, navodnjavanjem, novim kućicama, golovima ili rasvjetom, najavio je Horvatić.    

Komentari