Prva ŽNL

Vodeći Nedeljanec s(p)retno do pobjede protiv Mladosti iz Margečana na startu proljetnog dijela

Objavljeno: 20.03.2016. 17:43

Zadnja izmjena: 20.03.2016. 17:45

Foto: Ivan Tomašković

Nogometaši Nedeljanca, jesenski prvaci sretnom i spretnom pobjedom ušli su u proljetni dio Prve županijske lige, slaveći protiv Mladosti iz Margečana 2:1.

Prvi dio utakmice završio je bez pogodaka, a u drugom su pala čak tri. Nedeljančani su poveli preko Jurice Budena u 65. minuti koji je iskoristio dobar centaršut Filipa Štefulja i pogodio za vodstvo.

Na izjednačenje nismo trebali dugo čekati budući da je ono stiglo samo minutu kasnije. Pogriješio je kapetan Nedeljančana Martin Gazdek, koji nije na vrijeme izbio loptu, već mu ju je uzeo Nikola Šivak i hladnokrvno zabio.

Crveni karton gostima

U nastavku su nogometaši Damira Maretića krenuli po puni plijen, no gosti su se dobro branili. Pogodak je stigao tek u 90. minuti. Prvo je zbog drugog žutog kartona prije vremena na tuširanje morao kapetan gostiju Dejan Vidaček, a iz prekida kojem je prethodio preoštar start Vidačeka, Nedeljančani su postigli pogodak.

U šesnaesterac je nabacio Petar Rog, a glavom je odlično reagirao Gazdek i zabio za konačnih 2:1, iskupivši se za pogrešku kod izjednačujućeg pogotka.

Ljut kao ris bio je trener gostiju Slavko Vidaček i bio je iživciran odlukama glavnog suca Ivana Slunjskog koji ga je zbog vrijeđanja s klupe udaljio u 90. minuti.

- Bilo je nekoliko vrlo diskutabilnih odluka glavnog suca, a na kraju smo iz te sporne odluke primili drugi gol. Čestitam svojim dečkima kako su odreagirali i skidam im kapu do poda - rekao je Vidaček.

Ponosan na svoje igrače bio je i trener Nedeljančana, Damir Maretić.

- Nismo bili pravi. Margečan je pružio izvanredan otpor i zaslužili su bod, no sreća prati hrabre - zaključio je Maretić.

Pobjede Bednje i Polet (C)

Nedeljanec je tako ostao na vrhu s pet bodova razlike ispred Bednje koja je u Selniku pobijedila Plitvicu 2:0 i trećeplasiranog Poleta iz Cestice koji je slavio protiv Dubravke 3:1.

U preostalim susretima, Obreš je u Donjem Ladanju bio bolji od Rudara 47 2:1, Sloga je pobijedila Ivančicu u Ivancu 3:1, Čevo je kod kuće poraženo od Drave 5:1, dok su u subotu šemovečka Mladost i Orač odigrali 1:1.

U sljedećem kolu vodeći Nedeljanec gostuje kod Orača, drugoplasirana Bednja dočekuje Ivančicu, a trećeplasirani Polet odlazi na noge Dravi u Sv. Đurđ.

Kako je pak bilo na susretu Nedeljanca i Mladosti iz Margečana pogledajte u fotogaleriji.

Komentari