Varaždinac Željko Krajan novi Davis Cup izbornik!

Objavljeno: 08.01.2012. 21:57

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:12

Predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Radimir Čačić, potvrdio je u gostovanju na HTV-u, da će novi izbornik Davis Cup reprezentacije biti Varaždinac Željko Krajan...

Čačić je gostovao u emisiji Olimp i najavio da se povlači s dužnosti predsjednika HTS-a na kojoj je 10 godina. Tvrdi da će to učiniti do travnja, kada je planirana nova skupština Saveza, koja bi trebala izabrati novo rukovodstvo.

Osvrnuo se i na pregovore s Goranom Ivaniševićem, o preuzimanju vođenja Davis Cup reprezentacije. Potsjetimo, naš najbolji tenisaš u povijesti već je trebao preuzeti izborničku poziciju, po osvajanju Davis Cupa 2005. godine, no Zec tada nije izabran, nakon čega je bio prilično razočaran.

I u drugom pokušaju, prije nekoliko tjedana, ostao je "kratkih rukava", Čačić je istaknuo kako je Ivanišević tražio 100 tisuća eura za svoj angažman, a Ivanišević razočarano najavio da je ovo definitivno posljednji pokušaj. Istaknuo je kako je želio "posložiti stvari", raditi sa svim najtalentiranijim igračima, pomoći im da se razviju u prave igrače, te tvrdi kako novac nije bio na prvom mjestu.

Predsjednika Saveza najavio je i da će novi izbornik biti Varaždinac Željko Krajan, koji se u relativno kratkom vremenu prometnuo u odličnog trenera, ponajviše u radu s Dinarom Safinom, koju je doveo i do svjetskog broja 1.

Bio je čak i najavljen teniski kamp u Varaždinu, u kojem bi Safina trenirala, no ideja nije realizirana, a Željko i Safina prekinuli su suradnju sredinom 2010. godine. Nakon toga Krajan je preuzeo treniranje Dominike Cibulkove.

Krajanova prva izbornička dužnost bit će već za mjesec dana, kada će u Osijeku Hrvatska igrati protiv Japana, od 8. do 10. veljače.

Komentari