ŽRK KOKA

Zoran Jeftić, novi trener ŽRK Koka: Za mene je ovo korak naprijed u karijeri

Objavljeno: 08.08.2021. 07:30

Zadnja izmjena: 08.08.2021. 09:57

Novi trener ŽRK Koka poznati je varaždinski rukometaš Zoran Jeftić. Ljubitelji rukometa sjećaju se njegovih početaka u Varteksu, pa zatim usponu karijere u zagrebačkom Medvešćaku. Tijekom igračke karijere bilo je i ozljeda ali ga nisu spriječile da napravi inozemnu karijeru.

Igrao je Jeftić i u španjolskom Edencu iz Cuence i Las Palmasu. Zatim se vraća i igra za Međimurje, Vidovec i Gradski rukometni klubu Varaždin 1930. Tamo počinje i trenerska karijera jer je kraće vrijeme bio i trener-igrač, da bi igračku karijeru završio u Čakovcu. Ne smijemo izostaviti i reprezentativnu karijeru jer je od kadeta, juniora pa sve do seniora bio redovno pozivan na reprezentativna okupljanja. Bio je na pripremama za Olimpijadu u Ateni ali je nažalost sve ostalo na širem popisu. Međutim, na Svjetskom prvenstvu u Tunisu 2005. osvaja srebro kao punopravni član reprezentacije.

Pravi trenerski put, ovaj profesor tjelesne i zdravstvene kulture započeo je u Čakovcu ali čim je stigao poziv iz Varaždina nije dvoumio.

- Prošle sezone bio sam trener u muškom rukometnom klubu u Čakovcu, nakon toga mi je stigla ponuda da se prihvatim treniranja prve ekipe u Koki, što sam objeručke prihvatio. Prije toga sam bio jedan kratki period trener u Čakovcu, kao i u GRK Varaždin, također jedno kraće vrijeme. Generalno mislim da je ovo moj novi početak, koji s nestrpljenjem iščekujem.

Hoće li vam biti velika razlika iz muškog rukometa prebaciti se u ženski rukomet?

- Za mene je sve ovo novo, ženski rukomet. Ne bi trebalo biti puno razlike jer rukomet je rukomet. Naravno da je razlika od igračica i igrača ali generalno za mene je ovo korak naprijed u karijeri. Veseli me dobar ambijent, koji postoji u Koki. Dosta igračica poznajem i mislim da ćemo imati dobar i korektan odnos S vremenom nadam se da ćemo pokazati da smo dobra i kvalitetna ekipa, jer Koka uvijek pripada vrhu hrvatskog ženskog rukometa.

Vi i stručni stožer ŽRK Koka napravili ste plan priprema koje su počele ovog tjedan. Što je sve predviđeno?

- Krenuli smo u pripreme koje će trajati šest tjedana. Napravili smo dobar raspored treninga, što u dvorani, što na SC Sloboda, što u teretani. Zatim imamo dogovorenih pet pripremnih utakmica u kolovozu i još četiri u rujnu, a moguće je da ćemo još jednu dogovoriti. Tako 19. kolovoza gostujemo u Čakovcu protiv ekipe Zrinski, 20. Kolovoza u Varaždinu igramo protiv Podravke, 26. Kolovoza na programu je gostovanje u Dugom Selu, a 27. Kolovoza u Varaždinu ugošćujemo ekipu Zrinski. U rujnu imamo dva turnira i to u Osijeku i Čakovcu, te još 1. rujna još igramo protiv Podravke i 8. rujna protiv Bjelovara.

Kakav je plan za narednu sezonu? Koka uvijek ima dosta visoko „podignutu letvicu“ očekivanja od trenera i ekipe?

- Plan je biti među prvih četiri, pet ekipa. Ja se potajno uvijek nadam višem, jer tako cijeli život radim. Kroz godinu, dvije nadam se da ćemo možda napasti prvo ili drugo mjesto. To su pozicije koje drže Podravka i Lokomotiva.

Prvenstvo u 1. HRL za žene počinje 18. i 19. rujna a Koka gostuje u Zagrebu kod novog prvoligaša Trešnjevke.

Komentari