Nova era

Alfa Romeo Giulia

autonet.hr

Objavljeno: 20.05.2016. 19:51

Zadnja izmjena: 20.05.2016. 19:54

Foto: Ilustracija

Proizvodnja posljednje limuzine Alfa Romea, modela 159, prestala je još 2011. pa ljubitelji ove marke još od tada strpljivo čekaju da stigne nasljednik. Nakon dugo odgađanja Giulia je predstavljena sredinom prošle godine, no čak je i premijera otegnuta na gotovo godinu dana. Sada napokon možemo reći kako je stigla nova alfina limuzina.

Alfa Romeo je prve informacije i fotografije Giulije objavio još u lipnju prošle godine, no tada samo najsnažnije izvedbe, Quadrifoglio. A, do ovogodišnjeg smo salona u Ženevi morali čekati na premijeru "običnih" verzija te sada, napokon, ovaj model započinje svoj dolazak na europska tržišta, prvo zapadna, a u srpnju će stići i na naše prometnice. Prvi dostupni primjerci bit će oni s dizelskim motorima, no ponuda će se uskoro proširiti i benzinskim izvedbama.

Lansiranje Giulije je odgađano više puta u zadnjih par godina, a razlozi nikad nisu u potpunosti objašnjeni. Mnogi pretpostavljaju kako su u vodstvu Fiata uvijek nalazili neku zamjerku predloženom konačnom rješenju pa je svaki puta trebalo dodatno ispeglati projekt prije nego ovaj novitet bude predstavljen javnosti.

Cijeli članak pročitajte na: autonet.hr

Komentari