Objavljeni prvi detalji o BMW M3 CRT GTS Coupe

Objavljeno: 01.07.2011. 18:50

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Automanija.com

BMW M3 CRT Limited Edition podiže popriličnu prašinu. Kompanija je objavila tehničke detalje, fotografije i video limitiranog M3 CRT modela, a što je zapravo sedan verzija modela M3 GTS Coupe, piše portal Automanija.com

Radi se o sedan verziji M3 modela, koja je u odnosu na serijski model dodatno olakšana. Upravo tu dolazimo do CRT skraćenice, koja znači Carbon Racing Technology, a smanjuje masu automobila za 45 kilograma u odnosu na serijski model.

Masa automobila smanjena je upravo korištenjem karbonskih dijelova poput poklopca motora, sjedala i krova, te novog ispušnog sustava od titana. Osim toga, straga se još ističe mali karbonski spojler na poklopcu prtljažnika, a interijer je ukrašen karbonskim i aluminijskim umetcima.

Iako još nema službene potvrde, agregat bi trebao biti identičan kao u M3 GTS Coupe modelu, što znači da se radi o 4.4 litrenom V8 agregatu s 450 konjskih snaga, spojenom na 7-brzinski M-DCT mijenjač s dvije spojke. Do stotke bi ovaj model trebao ubrzavati za 4.4 sekunde i dostizati maksimalnih 290 kilometara na sat.

Cijena u Njemačkoj biti će oko 130 tisuća eura s uključenim porezom, a priliku za kupnju imati će samo 67 stalnih BMW kupaca.


Automanija.com

Komentari