Korejski SsangYong Korando u Hrvatskoj

Objavljeno: 21.10.2011. 17:01

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: automanija.com

Korejski SsangYong je prije dvije godine nestao s tržišta, zbog financijske propasti tvrtke, a nakon što je vlasnik postala indijska Mahindra kompanija se oporavila. Povratnički model za Europu je Korando, kojeg možete kupiti za 199.990 kuna, piše automanija.

Četvrta generacija Koranda nema apsolutno nikakve veze s prethodnicima istog imena, jer za razliku od prijašnjih grubih neuglednih terenaca novi je Korando kompaktni SUV model (dužina mu je 441 cm), ali i dalje s pogonom na sva četiri kotača tako da može poslužiti i za off-road izlete.

Korando stiže s novim dvolitrenim turbodizelskim motorom oznake e-XDI200. Maksimalna mu je snaga 129 kW (175 KS), a okretni moment 360 Nm.

Deklarirana prosječna potrošnja iznosi 6,4 litre (s ručnim mjenjačem), s emisija CO2 je 157 g/km. U kombinaciji s automatskim mjenjačem potrošnja raste na 7,5 litara.

Maksimalna brzina od 179 km/h (s automatikom 186 km/h) pokazuje da je Korando pogodan i za putovanja na dužim rutama po autocestama. S druge strane, pogon na sva četiri kotača i razmak od tla 18 cm čine ga dobri izborom i za povremene izlaske s ceste.

Korando je stigao kod nas u dvije izvedbe – s ručnim ili automatskim mjenjačem. Sve ostalo je isto – motor, 4WD pogon i oprema. Neće biti u ponudi 2WD verzije, kako ne bi konkurirao Kiji Sportage, koja je glavni SUV model u ponudi KMAG-a.

Cijena za Korando XDI200 Comfort s ručnim mjenjačem je 199.900 kuna, a za model s automatskim mjenjačem je 211.990 kuna. Na to još treba dodati 3000 kuna za metalik ili bisernu boju. Jamstvo SsangYonga traje 5 godina ili 100.000 prijeđenih kilometara.

U opremi Comfort Korando ime sve što većina kupaca traži, pa zbog toga i nema drugih paketa opreme niti dodataka ovom paketu. Na popisu opreme su četiri zračna jastuka, ESP, ABS+EBD+BAS, Anti rollover protection, Hill Assist system, Isofix sustav, aktivni nasloni za glavu na prednjim sjedalima, automatski klima uređaj,  progresivni servo upravljač podesiv po visini i dubini, električno pokretanje svih stakala, kožom obloženi upravljač i ručica mjenjača, daljinsko središnje zaključavanje, CD radio sa šest zvučnika, USB i Bluetooth, komande audio uređaja na upravljaču, tempomat, parkirni senzori straga, grijana prednja sjedala, vozačevo sjedalo podesivo po visini s lumbalnom potporom, osvrtno zrcalo s automatskim zatamnjivanjem, naslona za ruke straga, mreža u prtljažniku…

Izvana u opremi ima 17-colne felge s gumama 225/60, električno podesivna i grijana vanjska ogledala u boji karoserije s integriranim LED pokazivačima smjera, krovne nosače, ukrasne bočne letvice, zatamnjena stakla, stražnji krovni spojler, krovnu anetnu, LED kočiono svjetlo.

Izvor: automanija.com


Komentari