Stigao Renegade - jedini Jeep među SUV-ovima

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 14.11.2014. 12:14

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: galerija-images/Renegade - AC Prikratki

Novi Renegade prvi je Jeep koji se proizvodi u Fiatovom pogonu u Italiji.

Na našem tržištu je dostupan s nekoliko različitih motora, tri benzinska (dva multiair) i dva dieselska (multijet), u rasponu od 110 do 170 konjskih snaga te četiri različite razine opreme: Sport, Longitude, Limited i Trailhawk, zavisno o potrebama kupca.

U ponudi će uz dva ručna biti i jedan DDCT mjenjač te prvi devet-stupanjskim automatik što je novost u vozilu ovih dimenzija. Renegade ima najbolji pristupni i odlazni kut te dva sustava – "Jeep Active Drive" i "Jeep Active Drive Low" – od kojih zadnji, zahvaljujući posebnom mapiranju prijenosnih omjera i kombinaciji s funkcijom regulacije pri vožnji nizbrdo – "Hill Descent Control" i opciji "Low", modelu Renegade omogućuje najbolje ponašanje u off road uvjetima u kategoriji i jamči off road sposobnosti dostojne marke Jeep.

Oba sustava prenose točno određenu količinu momenta za svaku situaciju u vožnji, što jamči veću sigurnost u skliskim uvjetima kao i optimalnu trakciju pri bržem startu. Sustavi "Jeep Active Drive" i "Active Drive Low" kombiniraju se sa sustavom za regulaciju trakcije "Jeep Selec-Terrain" s četiri postavke (pet za model Trailhawk, na kojem je dodatni način za brdsku vožnju "Rock" s opcijama automatski mod + za snijeg, za pijesak i za blato) koji jamči željene on i off road postavke za najbolje performanse na svim vrstama površina.

S neovisnim ovjesima koji omogućuju okomiti hod kotača do 205 mm i visinom od tla do 210 mm za model Trailhawk, Jeep Renegade postavlja nove standarde u segmentu malenih SUV vozila i jamči najbolje 4x4 sposobnosti u klasi. Novi Jeep Renegade je prvi maleni SUV opremljen funkcijom isključenja stražnje osovine. Taj sustav smanjuje energetske gubitke kada opcija 4x4 nije potrebna i omogućuje štedljivu vožnju s razinama potrošnje goriva za samo prednji pogon. Funkcija isključenja stražnje osovine neprimjetno prebacuje između načina rada s pogonom na dva i četiri kotača i tako se prijenosni moment regulira cijelo vrijeme bez djelovanja vozača.

Jeep Renegade svojim dimenzijama D/Š/V 4236 x 1805 x 1667 mm ulazi u vrlo popularni segment manjih SUV vozila. Zahvaljujući svojim manevarskim sposobnostima predstavlja savršeno rješenje za vožnju po gradu, a svojim porijeklom jamći mogućnosti terenske vožnje.

Više informacija o novome Renegadeu dostupno je u prodajnom salonu tvrtke AC Prikratki,  ovlaštenog zastupnika za Jeep vozila, u Zagrebačkoj 110 u Varaždinu. Radno vrijeme salona je pon-pet 08.00 – 17.00, subotom od 08.00 – 12.00, telefon 042/240-273.

{gallery}Renegade - AC Prikratki{/gallery}

Komentari