Hoćete li se odazvati?

Večeras možete sudjelovati u globalnoj akciji očuvanja našeg planeta - evo kako

Objavljeno: 23.03.2024. 09:09

Zadnja izmjena: 23.03.2024. 09:09

Foto: Arhiva

Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF poziva građane da se večeras u 20,30 sati odazovu globalnoj akciji 'Sat za planet Zemlju' i ugase svjetla kako bi skrenuli pozornost onima koji donose odluke, poslovnom sektoru i sugrađanima da im je stalo do očuvanja našeg planeta.

Još od 2007. godine ova akcija 'zamračuje' brojne svjetske znamenitosti poput Opere u Syndeyu, kipa Krista Iskupitelja u Rio de Janeiru, sjedišta Ujedinjenih naroda u New Yorku, katedrale Notre Dam u Parizu, zidina u Dubrovniku, Dioklecijanove palače u Splitu te mnoge druge. Ove godine obilježava se u više od 190 zemalja i teritorija. U Hrvatskoj se ta akciju akcija provodi od 2009. godine, a broj gradova koji u njoj sudjeluju raste iz godine u godinu - lani je više od 70 hrvatskih gradova isključilo svoju javnu rasvjetu.

- Pozivamo građane da se pridruže akciji 'doniranjem' jednoga sata svog vremena - prirodi. Sat u mraku možete provesti planirajući kako umanjiti svoj otisak na planet, a na društvenim mrežama WWF Adrije posljednjih smo desetak dana ponudili brojne ideje kako to možete učiniti - istaknula je Petra Boić Petrač, direktorica komunikacija u WWF Adriji.

Komentari