Dječji tjedan u Varaždinu: DND spremio pregršt programa za najmlađe

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 05.10.2014. 10:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Andrej Švoger

Izvor: Plesna radionica za najmlađe u DND Varaždin

Ovogodišnji program Dječjeg tjedna prilagođen je uvjetima i prilikama u kojima djelujemo, ističu u varaždinskom DND-u. Tako će najaktivniji biti Dječji forumi za prava djeteta koji u organizaciji Društva Naša djeca rade i djeluju u svih sedam varaždinskih osnovnih škola...

Već prvog dana Dječjeg tjedna u ponedjeljak 6. listopada, kada obilježavamo Međunarodni dječji dan, na Korzu će u 12 sati biti održan Javni dječji skup. Forumaši će iskazati svoje poruke odraslima, gradonačelniku zahvaliti za ormariće u školama i besplatne knjige, a odrasli će pisati poruke djeci.

- U utorak 7. listopada počinjemo s baby fitnesom u 11 sati, stoga u DND - pozivamo mame s bebama (od 6 mjeseci na dalje) na besplati fitnes. Zainteresirane mame moći će vježbati i u petak – kažu organizatori Dječjeg tjedna.

U petak, 10. listopada u 17 sati svi roditelji djece od 6. mjeseci na dalje pozvani su u DND na prezentaciju učenja znakovnog jezika za bebe. Prezentatorica je Ivana Poljak, verificirana instruktorica za znakovni jezik.

- Petak je i dan za volontere u Općoj bolnici Varaždin. Stoga pozivamo sve zainteresirane osobe koje žele volontirati na Dječjim odjelima Pedijatrije i Dječje kirurgije da dođu na dogovor u Društvo Naša djeca u 16 sati – ističu u DND-u.

Dječji tjedan završava u subotu, humanitarnom akcijom Pun kufer prijateljstva. Dogovoreno je da forumaši prikupe u školama kofere, školski pribor, igračke i sve donesu u DND.

Potom će pune kofere poslati prijateljima u Gunju i ostale krajeve stradale u poplavama.

Komentari