Državna matura: Prva gimnazija Varaždini ima 10 najboljih maturanata iz pojedinih predmeta

Objavljeno: 19.07.2015. 17:01

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Arhiva eVaraždin.hr

Varaždinska Prva gimnazija ove se godine može pohvaliti s čak 10 najboljih maturanata iz pojedinih predmeta. Imaju četvoricu najboljih fizičara, troje Engleza, Nijemca, psihologinju i najboljeg iz logike.

Da uspjeh bude još veći, pobrinulo se njih devet koji su svoje ispite riješili sto posto. Tako su iz fizike najbolji bili Martin Bunić, Ilija Domislović, Leonardo Kokot i Nikola Šalgaj, iz engleskog A razina Mirna Baksa, iz engleskog B razina Petar Korade i Matija Križanec, iz njemačkog B razina David Trojko, iz psihologije Dora Daraboš, a Jakon Hrenić riješio je logiku s 96,97 posto.

Ovi maturanti najbolje su riješili ispit državne mature iz spomenutih predmeta. Svi oni imaju nešto zajedničko. Naime, pohađali su varaždinsku Prvu gimnaziju, piše portal Srednja.hr.

- Zadovoljni smo uspjehom svih maturanata, a posebno ovih 10 - izjavila je za Srednja.hr ravnateljica Janja Banić te otkrila kako je to njezinoj školi najbolji uspjeh do sada na maturi što se prvih mjesta po predmetima tiče.

Kako je otkrila ravnateljica, između 97 i 98 posto učenika svake godine upisuje jedan od prva tri fakulteta na svojoj 'listi želja', od čega daleko najviše prvi izbor, a prolaznost na ljetnom roku im je između 99 i 100 posto.

- Bilo je godina kad ih dvoje, troje nije prošlo, i to je uglavnom matematika. Nema drugih problema - rekla je Banić.

Iako profesori usmjeravaju učenike, ipak su sami učenici najzaslužniji za svoje uspjehe.

- Da oni sami nisu takvi kakvi jesu, ne bi postigli ovakve rezultate - zaključila je Banić.

Komentari