Festival "Djeca pjevaju" održan u prepunom Graberju

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 30.03.2015. 14:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: TM

Izvor: galerija-images/festival djeca pjevaju

U dvorani Graberje održani je međunarodni festival „Djeca pjevaju Varaždin 2015.“  U prepunoj dvorani, nastupilo je 16 malih pjevača iz cijele Varaždinske Županije ali i iz Slovenije koji su se natjecali u dvije kategorije, od 6 do 10 i od 11 do 15 godina...

Pjevače je pratio zbor Mali slavuji Društva Naša djeca iz Varaždina.  Na Festivalu su nastupili gosti, Bojan Jambrošić, Plesni studio FEEL kao i prošlogodišnje pobjednice Festivala.

Festival Djeca pjevaju Varaždin 2015 otvorio je Alen Kišić, zamjenik varaždinskog župana, a male pjevače i publiku je pozdravio i  Josip Hehet, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina. Glavni pokrovitelji festivala su bili Grad Varaždin i Varaždinska županija, a ostali - Općina Trnovec Bartolovečki, Općina Breznički Hum, Općina Breznica, Općina Vinica, Zajednica sportskih udruga Varaždin  i Tin - marketing d.o.o.

Sponzori festivala bili su Magro iz Sračinca, Frigo & Co. te cvjećarnica Flora Rustica iz Varaždina. Organizator Festivala je Udruga Festival iz Varaždina, a predsjednik udruge Nenad Kumrić najavio je već i sljedeći festival 2016 godine.

Žiri u sastavu Valentina Geci, Ivana Borovec, Bojan Jambrošić, Nikica Pomper i Stjepan Kumrić odabrao je najbolje skladbe i izvođače ovogodišnjeg festivala.

Nagrađeni izvođači – uzrast od 6 do 10 godina:
1. STRAŠILO - Emina Ajhler
2. ČE RAD BI FACA BIL - Patricija Rataj
3. LUKAVICA LIJA - Lucija Pavlović

Uzrast 11-15 godina:
1.  PROLJEĆE JE SVUDA - Dora Vuraić
2.  U SRCU SI MI DRAG - Lora Breški
3.  MIJENJAMO SVIJET - Leoni Flower Fionchiaro i Viktor Divjak
{gallery}festival djeca pjevaju{/gallery}

Komentari