FOTO: Trnovečki mališani zdravu "bakinu kuhinju" uče i u vrtiću - danas pripremili medeni doručak

Objavljeno: 25.11.2015. 09:37

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 12:35

Foto: Siniša Sović

Nastavljaju se aktivnosti na projektu ''Autohtone pasmine životinja i tradicionalni proizvodi Varaždinske županije'' te je u Trnovcu u dječjem vrtiću “Zeko” održana prigodna radionica.

Djeca su samostalno pripremila doručak koji se sastojao od kruha, maslaca i meda, a posjetio ih je OPG Kefelja koji ih je vodio kroz radionice i pojasnio im život pčela, aktivnosti s mikroskopom i izradu medenjaka. Najmlađi su ujedno razgledali izložbu o pčelarstvu. Nazočio je i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Varaždinske županije, dr. sc. Dragutin Vincek.

Podsjetimo, riječ je o projektu kojemu je cilj upoznavanje najmlađih s tradicionalnim proizvodima i autohtonim pasminama Varaždinske županije. Naime, na području Varaždinske županije danas je zaštićeno 13 poljoprivredno-prehrambenih proizvoda: varaždinsko zelje, vidovečki gibanik, meso zagorskog purana, ludbeški rozetlin, varaždinski klipić, trnovečka makovnjača, purek z Bednje, zagorski puran z varaždinskog kraja, kućanski koščičjak, varaždinsko bučino ulje, varaždinski medenjaci, domaća prirodna medena rakija i vabučin.

Komentari