Hodočašće mladih za Dane ludbreške Svete Nedjelje

Objavljeno: 29.08.2014. 12:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija/arhiva eVaraždin.hr

U sklopu manifestacije Dani ludbreške Svete Nedjelje u subotu 30. kolovoza u Ludbreg hodočaste mladi Varaždinske biskupije.

Okupljanje započinje već u 11 sati, a uslijedit će misa u 12 sati te križni put u 15 sati. U 16 i 30 sati na rasporedu je kateheza (osobno svjedočenje vjere), klanjanje, a u 18 i 30 održat će se tradicionalni festival mladih „Duga“.

S obzirom na vremenske uvjete, usprkos želje organizatora da se Duga napokon održi na svetištu, program će se održati u kinodvorani POU-a „Dragutin Novak“ s početkom u 18 i 30 sati. 

- Najavljen je autobus hodočasnika iz Ivanca, a i drugih krajeva. Neki će put Ludbrega na biciklima. Bez obzira na najavljivanu kišu, Ludbreg će biti ispunjen mladim ljudima koji će i ove godine pripremiti nezaboravan glazbeni doživlja - poručili su iz Grada Ludbrega.

U nedjelju 31. kolovoza je hodočašće bolesnika, karitativnih djelatnika, medicinskog osoblja i molitvenih skupina Varaždinske biskupije, s procesijom u 10 i 30 sati do Zavjetne kapele na svetištu gdje će se služiti hodočasnička sveta misa. Tu će biti i križni put u 14 i 30 sati.
Istog dana, održat će se sada već tradicionalni susret udruga u sklopu najveće ludbreške manifestacije, a kojeg organizira Udruga za osobe s invaliditetom „Ludbreško sunce“. Susret će se održati u Kući Sunca u Globočecu s početkom u 13 sati. Uz domaćine će sudjelovati još devet udruga.

U sklopu Dana ludbreške Svete Nedjelje i ove će godine biti priređen susret pjevačkih zborova u Zavjetnoj kapeli. Uz domaćine, Župni zbor Presvetog Trojstva, nastupit će zborovi župa Svetog Franje Asiškog iz Velikog Bukovca, Svetog Jurja iz Svetog Đurđa, Sveta Tri kralja iz Svibovca, Svete Marije Magdalene iz Ivanca i Svetog Josipa iz Varaždina (Banfica).

Susret pjevačkih zborova bit će održan u nedjelju 31. kolovoza u Zavjetnoj kapeli s početkom u 19 sati.

Komentari