Kampanja „Odaberi svoju školu“ počinje 9. ožujka u Ludbregu

Objavljeno: 17.02.2015. 12:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

U Županijskoj palači u Varaždinu  održan je radni sastanak ravnatelja srednjih škola kojem su prisustvovali i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek.

Na sastanku je najavljena osma po redu kampanja „Odaberi svoju školu“ koju Varaždinska županija provodi zajedno s partnerima Hrvatskom gospodarskom komorom - Županijskom komorom Varaždin, Obrtničkom komorom Varaždinske županije, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područnim uredom Varaždin i Varaždinskom televizijom.

Kampanja započinje u ponedjeljak, 9. ožujka 2015. godine u Osnovnoj školi Ludbreg, a završava 20. ožujka 2015. godine u Drugoj gimnaziji Varaždin, a u tom će se periodu učenicima osmih razreda predstaviti sve srednjoškolske ustanove s područja Varaždinske županije, čime će im se značajno olakšati donošenje odluke o nastavku školovanja.

Kako je istaknuo zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, ovakav način predstavljanja srednjih škola učenicima osmih razreda, ali i njihovim roditeljima daje jasnu i preciznu sliku o svim srednjoškolskim ustanovama na području Županije.

- Kampanju provodimo već osmu godinu zaredom i jako je dobro prihvaćena te puno pomaže učenicima osmih razreda oko odabira srednje škole. Tako ćemo im i ove godine predstaviti sve programe i zanimanja u našim srednjim školama te ih nastojati školovati za realne potrebe gospodarstva ili uspješan nastavak studija – rekao je zamjenik župana Kišić navodeći kako se veliki dio  županijskog prorčuna izdvaja za obrazovanje.

Predstavljanje će biti organizirano na deset lokacija, u svim gradovima sa županijskog područja, te u općinama Vidovec, Kneginec, Petrijanec i Visoko.

Važno je istaknuti kako  će ove godine na raspolaganju budućim srednjoškolcima biti oko 2 200 upisnih mjesta u 14 županijskih škola, što je dovoljno da svaki učenik, od njih 1 833 koliko ih ove godine završava osmi razred, može upisati željeni program.

Inače, na sastanku se govorilo i  o projektu „Varaždin 2020 – Europska prijestolnica kulture“ u koji će se uključiti i sve osnovne i srednje škole s područja Varaždinske županije.

Sam koncept kandidature Grada Varaždina kao Europske prijestolnice kulture okupljenim ravnateljima prezentirao je ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Rajmond Rojnik.

Komentari