Likovnom radionicom započeo Olimpijski festival dječjih vrtića

Piše: S.S./eVz

Objavljeno: 18.05.2015. 19:34

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 12:10

Likovnom olimpijskom radionicom u ponedjeljak je u Varaždinu započeo „14. Olimpijski festival dječjih vrtića grada Varaždina“ u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Nakon likovne radionice, teniskog višeboja, natjecanja u spretnosti vožnje bicikla te natjecanja u plivanju, „Olimpijski festival“ kulminirat će u petak natjecanjem mališana iz svih varaždinskih vrtića u atletici i nogometu na stadionu „Sloboda“.

U sklopu likovne olimpijske radionice stotinjak mališana iz osam dječjih vrtića izrađivalo je „Erikove aviončiće pozitive“ čime se željelo senzibilizirati mališane, njihove roditelje, bake, djedove i širu javnost prema djeci koja zbog zdravstvenih razloga ne mogu provoditi djetinjstvo u igri i druženju s vršnjacima već su osuđeni na boravak u bolnicama i liječenje.

Jedan od tih mališana je i desetomjesečni Erik Fischer koji boluje od rijetke bolesti - mukopolisaharidoze tip1 Hurler.

- Na ovaj način smo željeli pružiti podršku, njemu i svoj ostaloj djeci koja se zbog zdravstvenih razloga nalaze u bolnicama i ne mogu polaziti vrtiće kao zadrava djeca. Željeli smo senzibilizirati javnost i naravno djecu u vrtićima da na neki način shvate kako je toj djeci - izjavila je Anica Sitar Dvorski, stručna suradnica u Zajednici.

Stotinjak izrađenih aviončića s pozitivnim porukama „sletjet“ će na tribine stadiona „Sloboda“ finalnog dana Olimpijade u petak.

Olimpijski festival nastavlja se u utorak teniskim višebojem, u srijedu se održava natjecanje u vožnji spretnosti biciklom na Kapucinskom trgu dok je u četvrtak predviđeno natjecanje malih plivača na Gradskom bazenima Varaždin.

Veliko finale „Olimpijskog festivala“ održat će se u petak od 16 sati na stadionu „Sloboda“ svečanim mimohodom svih sudionika i paljenjem olimpijskog plamena.

Inače, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina idejni je začetnik „Olimpijskog festivala“ prije 16 godina, a posljednjih 14 godina „Olimpijada dječjih vrtića“ odvija se pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora diljem Hrvatske.

Treba istaknuti da je Varaždin jedini grad u Hrvatskoj koji, osim finalnog natjecanja, organizira za vrtićke mališane olimpijski tjedan u sklopu kojeg je i održana likovna olimpijska radionica.

 

Komentari