Ludbreški srednjoškolci izvrsni u "Čitanjem do zvijezda"

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 10.02.2015. 09:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Kako se upornost i trud uvijek isplate, pokazali su i dokazali učenici prvih razreda gimnazijskog i ekonomskog usmjerenja Srednje škole Ludbreg izborivši sudjelovanje na državnoj razini natjecanja „Čitanjem do zvijezda“.

Natjecanje u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“ hvalevrijedan je projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara kojim se promovira i potiče kultura čitanja, a ujedno motivira učenike na čitanje s razumijevanjem, istraživanje, otkrivanje i kreativno stvaranje. Potiče ih se na timski rad i individualni napor, poučava informacijskim tehnikama, vještinama i znanjima, potiče unaprjeđenje životnih vještina i sposobnosti učenika te organizirano smisleno provođenje slobodnog vremena. Tema je natjecanja ove godine roman za mlade.  

Na školskoj razini natjecanja, u on-line rješavanju kviza znanja sudjelovalo je osmero učenika prvih razreda gimnazijskog i ekonomskog programa Srednje škole Ludbreg. Svi učenici koji su pristupili rješavanju kviza zaslužuju pohvale jer su se, prešavši bodovni prag, s još oko 250 učenika iz čitave Hrvatske, svi plasirali na županijsku razinu natjecanja koje je održano u srijedu 4. veljače 2015. godine.

Posebne pohvale i iskrene čestitke zaslužili su učenici Viktorija Hadari, 1. a, Jelena Margić, 1. a, Nikolina Bestijanić, 1. e i Filip Bajsić 1. e jer su se vlastitim trudom i zalaganjem plasirali na državno natjecanje u čitanju književnih djela.

Čitanjem su napravili jedan siguran korak prema zvijezdama te svojim zalaganjem potvrdili i posvjedočili poznatu poslovicu „Tko je savijen nad knjigom, taj uspravno hoda.“ Mnogo uspjeha želimo im u pripremi za državno natjecanje koje će se održati početkom ožujka, kao i u nastavku njihovoga rada i školovanja!

Komentari