Međunarodni Comenius projekt u Elektrostrojarskoj školi

Objavljeno: 11.10.2014. 12:50

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - arhiva eVaraždin

U varaždinskoj Elektrostrojarskoj školi će se od 13. do 17. listopada održati četvrti sastanak u sklopu međunarodnog Comenius projekta "Water - every drop counts".

Tema sastanka u Varaždinu bit će voda i njezina svojstva, a učenici Elektrostrojarske škole su pripremali pokuse, radionice i prezentacije o svojstvima vode, koje će i predstaviti svojim gostima.

- U školi ćemo ugostiti profesore i učenike iz Rumunjske, Bugarske, Portugala, Španjolske, Turske i Grčke, a za sudionike projekta će biti organizirane radionice i stručna predavanja, obilazak grada Varaždina i posjet Plitvičkim jezerima - najavio je Igor Kos, ravnatelj Elektrostrojarske škole.

Inače, ciljevi projekta "Water - every drop counts" su povećanje motivacije učenika i njihovo uključivanje u aktivnosti, upoznavanje običaja i kulture sudionika iz različitih zemalja, poboljšanje komunikacijskih vještina i znanja engleskog jezika, povezivanje nastavnih planova različitih predmeta, povećanje osviještenosti o važnosti vode za sva područja ljudskog djelovanja te razvijanje odgovornog ponašanja prema okolišu.

Projekt u vrijednosti 22.500 eura financira Europska unija i traje od listopada 2013. do lipnja 2015. godine. Uključuje ukupno 14 mobilnosti za učenike i 10 mobilnosti za nastavnike, a nakon varaždinskog sastanka, slijede mobilnosti u Grčkoj (prosinac 2014.), Španjolskoj (veljača 2015.) i Bugarskoj (lipanj 2015.).

Komentari