Mladi iz Varaždinske županije uspješni na Sportskim igrama u Splitu

Objavljeno: 28.08.2014. 07:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - ZŠUGV

Dario Kraljić iz Ludbrega osvojio je prvo mjesto u stolnom tenisu u kategoriji dječaka 1999. godište i mlađi na završnici Sportskih igara mladih održanoj tijekom srpnja i kolovoza u Splitu.

Osim Kraljića, veliki uspjeh postigle su i košarkašice, ekipa "Varaždinke", koje su u kategoriji djevojaka 1996. godište i mlađe osvojile drugo mjesto. Isti uspjeh, osvajanje drugog mjesta u tenisu, ostvarila je Ivana Bajs iz Varaždina u kategoriji djevojčice 1999. godište i mlađe. Da Varaždin ima lijepi broj mladih teniskih talenata govori i uspjeh Maksa Kostića-Ferčeka koji je, također u tenisu, u kategoriji dječaka 1999. godište i mlađi osvojio broncu.

Treće mjesto ostvarila je i Bruna Borovec iz Varaždina u stolnom tenisu. Taj je uspjeh ostvarila u kategoriji djevojčice 1999. godište i mlađe.

Zabilježen je i još jedan uspjeh u ekipnom sportu. Riječ je o odbojci i osvojenom 4. mjestu ekipe OK Tulipani iz Varaždina. Oni su se natjecali u kategoriji mladići 1996. godište i mlađi.

Osim njih, na završnici Sportskih igara mladih u Splitu, natjecali su se svi pobjednici županijskih natjecanja koje je organizirala i koordinirala Zajednica športskih udruga Grada Varaždina. Riječ je o natjecanjima u badmintonu, tenisu, stolnom tenisu, rukometu, odbojci, malom nogometu i uličnoj košarci. U natjecanjima održanim tijekom srpnja u našoj županiji sudjelovalo je petstotinjak natjecatelja i natjecateljica.

Komentari