Nezavisna udruga mladih proslavila 12. rođendan

U nedjelju, 25. svibnja, Nezavisna udruga mladih organizirala je druženje povodom svog 12. rođendana.Tridesetak se mladih okupilo na Sportsko - rekreacijskom centru Lepoglava gdje su se uz klopu i glazbu bavili sportom te raspravljali o planovi za daljnji rad.

Objavljeno: 26.05.2014. 12:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Tim se povodom predsjednik NUM-a Davorin Špičko prisjetio osnivanja ove udruge koja okuplja mlade najviše s lepoglavskog i ivanečkog područja.

Ideja o osnivanju udruge koja bi omogućila mladima da se bave samim sobom i rješavanjem svojih problema datira još od 2000. godine kada je grupica mladih (budućih osnivača) raspravljala o nepostojanju nikakvih programa i inicijativa za mlade na području cijele lepoglavske regije. Ideja koja je tada proizišla odnosila se na organiziranje mladih i potrebi da se mladi aktivno uključe u rad i život svoje zajednice i šire. Nakon što je ideja godinu dana mirovala i sazrijevala, u svibnju 2001. godine poduzeti su prvi koraci prema realizaciji.

Napokon, 25. svibnja 2002. godine na Osnivačkoj Skupštini u Lepoglavi službeno je osnovana Nezavisna udruga mladih. Udrugu je osnovalo 17 osnivača, redom mladih ljudi s prebivalištem u lepoglavskoj regiji. Zaključno sa zadnjim danom 2002. godine udruga je brojila 144 člana i imala iza sebe nekoliko uspješno provedenih projekata.

- Početak NUM-a je vezan za Ivanec, gdje je bio i prvi projekt obnova sjenice u ivanečkom parku. Sada imamo oko 160 članova. Trenutno smo dosta orijentirani na europske projekte. Tako smo do sada sudjelovali u tri projekta Youth in Action koji su provedeni prošle godine, jedan slijedi u lipnju. Sada smo fokusirani na projekt Erasmus+. I dalje pripremamo koncerte i druge sadržaje kao i inače, a već sada mogu pozvati sve na Jailhouse festival u Lepoglavi - rekao je Špičko.

Komentari