Novi međunarodni projekt lepoglavskog NUM-a

Objavljeno: 17.10.2014. 08:13

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: NUM Lepoglava

Izvor: galerija-images/NUM Lepoglava

Mladi Lepoglavčani boravili su u Poljskoj gdje su se zajedno s mladima iz Portugala, Italije i Poljske, u okviru još jednog europskog projekta u kojem se Nezavisna udruga mladih pojavljuje kao partner udrugama mladih iz europskih zemalja, educirali o radu tvrtki čije se djelovanje temelji na ekološkoj proizvodnji.

Mlade je zanimalo kako su nekad male tvrtke odnosno poljoprivredna gospodarstva, zahvaljujući orijentiranosti ekološkoj proizvodnji, prerasle u velike tvrtke. Projekt "Young ambassadors of Eco business", u sklopu kojeg su mladi dobili informacije koje će koristiti u svojim sredinama, financiran je u okviru novog programa Europske unije Erasmus plus, namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu. Vrijednost mu je bila 14.800 eura.

Boravak u Poljskoj sudionici projekta iskoristili su i za posjet zloglasnom koncentracijskom logoru Auschwitz, s ciljem jačanja svijesti mladih o potrebi djelovanja usmjerenih sprječavanju ponavljanja strašnih događanja iz ne tako davne prošlosti, poput postojanja logora smrti.

{gallery}NUM Lepoglava{/gallery}

Komentari