Od Poreča do Požege: Srednjoškolci na Danu otvorenih vrata Fakulteta organizacije i informatike

galerija-images/foi dan otvorenih vrata

Objavljeno: 20.03.2015. 20:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: V. Mihalić

Srednjoškolci iz gotovo svih krajeva Hrvatske danas su mogli proživjet jedan dan kao student na Fakultetu organizacije i informatike u sklopu Dana otvorenih vrata.

Nakon posjete Studentskom domu i Studentskom restoranu, gdje su srednjoškolci uživali i u palačinkama, predstavljanje fakulteta nastavljeno je na samom FOI-u.

Budućim potencijalnim studentima obratio se dekan fakulteta Vjeran Strahonja.

- Fakultet organizacije i informatike nudi prije svega odlične studijske programe, angažirane profesore, nudi im lijepi grad kao i sve bolje uvjete studiranja. Nama je cilj studente pripremiti što bolje za tržište rada. Aktualni smo, pratimo trendove, naši studenti su sve traženiji na tržištu rada i to je ono što mi možemo ponuditi - rekao je Vjeran Strahonja, dekan FOI-a.

Napomenuo je kako studenti informatičkih studija lako nalaze posao, dok ovi s ekonomskih malo teže, ali i te ekonomske studije usmjeruju prema onim područjima gdje se može lakše naći posao.

- Na Fakultetu organizacije i informatike studira oko 3200 studenata, od preddiplomskih i diplomskih studija, do stručnih studija i doktorata. Informatičkog profila je oko 2200 studenata, dok su ostali ekonomisti. Upisuju se studenti iz gotovo svih krajeva Hrvatske, a u tekuću akademsku godinu upisali smo studente iz 90-ak srednjih škola - istaknuo je Strahonja.  

Da je interes za studiranjem na Fakultetu organizacije i informatike velik, govori i podatak da su današnjem danu otvorenih vrata prisustvovali srednjoškolci iz različitih krajeva Hrvatske, iz Poreča, Bjelovara, pa čak i Požege.

{gallery}foi dan otvorenih vrata{/gallery}

Komentari