Osmjehe mališana u varaždinskoj bolnici izmamit će Dalmalino, Mali slavuji, plesači...

Objavljeno: 17.12.2015. 09:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: Arhiva eVž

Humana akcija "Dalmalino uveseljava djecu!", koju organizira Dječji klub Dalmalino održat će se u Općoj bolnici Varaždin na Odjelu za pedijatriju u petak, 18. prosinca s početkom u 11 sati...

U programu sudjeluju Pipi Duga Čarapa, Glazbena radionica pjevanja “Mali slavuji”- Društva Naša djeca, Sportski plesni klub Valcer i Dječji centar za poduku, rekreaciju, igru i zabavu Zemlja sreće - Varaždin.

Kako je igra i zabava najbolji način komunikacije s djetetom, posebice u stresnim situacijama, Dalmalino animatori i suradnici svojim gegovima, pjesmom i plesom unose u bolničko okruženje novi način komunikacije s djecom bolesnicima. Pritom im pokušavaju otkloniti pažnju od bolesti i straha, donoseći im na dječji odjel svijet igre, smijeha i radosti.

Podsjećamo, u zimu 2009.godine Dalmalino je započeo s redovitim programom na odjelu Splitske Pedijatrije te ovu plemenitu akciju proširilo i na druge bolničke centre u RH ( Zagreb, Šibenik, Rijeka, Varaždin, Zadar).

Cilj je humanizacija boravka djece koja se liječe u bolnici, promicanje i provođenje vrijednosti usmjerene općem javnom dobru i potrebama zajednice.

Komentari