"Parkovi" varaždinske vrtiće obogatili novim drvećem

Objavljeno: 27.11.2014. 12:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: galerija-images/Parkovi - djecji vrtici - sadnja drveca

Dvorišta dječjih vrtića Grada Varaždina ovih su dana obogaćena novim drvećem koje su Parkovi donirali i sadili zajedno s djecom.

Ugodni sati provedeni na svježem zraku bili su prilika da djeca dječjih vrtića na jedan drugačiji način upoznaju biljni svijet i nauče o važnosti sadnje i njegovanja drveća za očuvanje i unapređenje urbanog okoliša.

- Sadnjom stabala s djecom kod njih razvijamo odgovornost za okoliš od malih nogu i potičemo ih na aktivnosti vezane uz očuvanje postojećeg biljnog svijeta u kojem drveće ima najdominantniju ulogu - ističu iz Parkova.

Vrtićka djeca saznala su i kako njegovati posađena stabla, jer ona trebaju hranjive tvari, vodu, sunce i mjesta za rast, a povremeno ih treba i očistiti od korova oko debla i zaštititi od mehaničkih oštećenja koja najčešće nastaju kod neoprezne košnje travnjaka oko njih.

Sadnja stabala je najraširenija i najomiljenija aktivnost koju ljudi poduzimaju s ciljem da pridonesu zaštiti okoliša. Iz Parkova ističu kako je sadnja stabala važna, jer stabla, osim što su zaklon od sunca, vjetra ili kiše, filtriraju zagađenja koja se nalaze u zraku, sprečavaju eroziju tla, dom su mnogobrojnim životinjama i poticajno djeluju na zdravlje ljudi.

- Zasadite i vi jedno novo stablo i dajte svoj doprinos zaštiti naše planete - poručuju iz varaždinskih Parkova.

{gallery}Parkovi - djecji vrtici - sadnja drveca{/gallery}

Komentari