Petogodišnji Ivan iz Gornjeg Vratna dribla kao Messi

Piše: Franjo Talan

Objavljeno: 07.10.2014. 12:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Franjo Talan

Od srpnja mjeseca svake srijede i petka, petogodišnji Ivan Dugi iz Gornjeg Vratna odlazi u susjednu općinu Vinica na treninge u Školu nogometa. Ondje marljivo trenira sa čak tri godine starijima dječacima, no još ne smije nastupiti za mlade Viničance. Bez obzira na to što su njegovi suigrači čak dvije glave viši, u nogometnoj igri prednjači.

-Ivan pokazuje dobar potencijal i izuzetnu nogometnu inteligenciju, dobre motoričke sposobnosti i vjerujem da će se taj potencijal još razvijati tako da je pred njim lijepa nogometna budućnost – ističe Ivanov trener, Velimir Žganec.

Idol mu je Leo Messi pa su mu vršnjaci iz ulice za četvrti rođendan pošle godine poklonili majicu s natpisom „Zovu me mali Messi“. Dok nema treninga ili vršnjaka iz susjedstva, nogometu loptu šutira u dvorištu, a dok vremenski uvjeti to ne dozvoljavaju, najradije pogleda koju od utakmica. Budući da živi sam s roditeljima i bakom Josipom, najveća mu je želja dobiti brata Cristiana (Ronalda).

Ivanov otac Dražen i sam nogometaš koji je kao srednjoškolac polazio školu nogometa u Varaždinu, do lanjske godine igrao je u matičnom klubu NK Vratno, a danas uspješno nastupa za NK Bratstvo Otok Virje, planira na svom posjedu u Vrtnoj ulici urediti malonogometno igralište na kojem će moći zaigrati i vršnjaci iz ostalog dijela naselja.

-Tako će i moj Ivan nakon treninga moći brusiti svoj talent – zaključio je Dražen Dugi.

Komentari