Pomozimo varaždinskim vrtićima da osvoje besplatno uređenje

Objavljeno: 09.10.2015. 11:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Arhiva

U akciji pod imenom „Dječji svijet u šarenim bojama“, koju Klokanica provodi u suradnji s tvrtkama Pevec, JUB, i Mlinar, dva varaždinska vrtića ušla su u samo finale i trebaju vašu podršku...

Dva vrtića, Kozarčeva i Varaždin izabrani su od strane stručnog žirija kao kandidate za uređenje novog šarenijeg izgleda. Važno je napomenuti kako od šest finalista, dva vrtića dobivaju tu vrijednu nagradu.

Pobjednika će odlučiti glasanje čitatelja, te će trajati od 14. listopada u 11 sati, dok će pobjednici biti objavljeni 15. listopada tijekom dana. Posebna nagrada bicikl kojeg je osigurao Pevec ide mališanima čiji su roditelji prijavili dva pobjednička vrtića, koji uz to dobiva i titulu vrtićkog junaka.


Glasovati možete ovdje!


Dječji vrtić Kozarčeva, Varaždin

Prijavila Martina Oštrkapa, mama Aleksa Oštrkape (6)

Našem vrtiću "Kozarčeva" potreban je makeover s obzirom na to da je jedan od najstarijih varaždinskih gradskih vrtića, kroz godine postojanja dao je mnogo generacijama djece koja su u njemu provela djetinjstvo, ali je to isto tako ostavilo trag pa mu je potrebno obnoviti fasadu, obojiti zidove, urediti igrala na dvorištu koja su devastirana, obnoviti ogradu, stare pločice i zidne obloge zamijeniti novima itd. Budući da naš dragi vrtić ove godine u listopadu slavi 60 godina postojanja, bio bi to prekrasan poklon za 150 djece koja svakodnevno borave u vrtiću, odgojitelje, roditelje,ostale zaposlenike, a i lokalnu zajednicu. Ja se i kao roditelj i kao odgojitelj koji radi i živi u ovom vrtiću iskreno nadam pobjedi na natječaju.

Dječji vrtić Varaždin, Varaždin

Prijavila Jasenka Hrgar, mama Lovre Hrgara (5)

Naš vrtić je izgrađen, kao montažni objekt, još davne 1976. godine i do danas slovi kao objekt koji svake sezone ima najviše upisane djece. Od te davne godine do ovog ljeta, na vrtiću je napravljeno izuzetno malo. Zamislite samo da od tada nije mijenjan krov, koji je još uvijek od azbestnih ploča, zidovi - vanjski i unutarnji su u jako lošem stanju, krpani linoleumima i sličnim materijalima, sam prostor je izuzetno skučen jer objekt nema ni dvoranu u kojoj bi djeca mogla razvijati svoje sportske navike, već vježbaju u malim uskim hodnicima. Zamislite 20 djece, dvije tete, dvije strunjače u 6 kvadrata. Ove godine smo mi roditelji napravili pritisak na Grad i uspjeli da su nam napravili nove WC-e. Zamislite djecu i higijenske i sigurnosne uvjete u WC-ima iz 1976. god.- polupana ogledala, hrđave pipe, ispucale pločice - tete spremačice su se trudile, ali staro je staro. Hvala Bogu, to smo uspjeli riješiti. Naše igralište je do nedugo, također, bilo otužno. Vanjski poligoni za igru bili su uglavnom od drvenih paleta, koje su propadale iz godine u godinu. Unatrag, nekoliko godina, uz nekakav prigodan dan, roditelji su pekli kolače, koje su na kraju sami kupovali, i tako skupljali novce za nove vanjske instalacije. Ostalo je još dosta toga neobnovljeno. Stoga vas molim, u ime mojeg djeteta i njegovih prijatelja te u ime sve one djece koja će kroz buduće generacije proći kroz taj vrtić, da nam omogućite riješiti problem i unijeti nove boje u njihove vrtićke dane.

Komentari