Pred mališanima svih varaždinskih dječjih vrtića Olimpijski tjedan

Piše: S.S./eVz

Objavljeno: 17.05.2015. 10:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Ilustracija

Pred nama je 14. Olimpijski festival dječjih vrtića grada Varaždina koji će se u organizaciji Zajednice športskih udruga Grada Varaždina održavati od ponedjeljka, 18. svibnja, do petka, 22. svibnja, a sudjelovat će mališani iz svih dječjih vrtića s područja grada.

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina bila je idejni začetnik ove manifestacije prije 16 godina, a posljednjih 14 godina „Olimpijada dječjih vrtića“ odvija se pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora diljem Hrvatske.

Međutim, Varaždin je jedini grad u Hrvatskoj koji, osim finalnog natjecanja, organizira za vrtićke mališane olimpijski tjedan u sklopu kojeg se odvijaju likovna olimpijska radionica, teniski višeboj, vožnja spretnosti biciklom i natjecanje u plivanju.

Ove godine tema likovne olimpijske radionice je izrada „Erikovih aviončića pozitive“, a želja je senzibilizirati mališane, njihove roditelje, bake, djedove i širu javnost prema djeci koja zbog zdravstvenih razloga ne mogu provoditi djetinjstvo u igri i druženju s vršnjacima već su osuđeni na boravak u bolnicama i liječenje. Jedan od tih mališana je i devetomjesečni Erik Fischer koji boluje od rijetke bolesti – mukopolisaharidoze tip1 Hurler.

Papirnate aviončiće s porukama pozitive vrtićarci će izrađivati u ponedjeljak, 18. svibnja, u sportskoj dvorani u Graberju s početkom u 10 sati. Izrađeni aviončići će „sletjeti“ na tribine stadiona Sloboda finalnog dana olimpijade.

U utorak, 19. svibnja, u 10 sati započinje teniski višeboj na teniskim terenima Tenis kluba „Varteks“ u Zagrebačkoj ulici.

Srijeda, 20. svibnja, rezervirana je za natjecanje u vožnji spretnosti biciklom na Kapucinskom trgu uz potporu prometne policije Policijske postaje Varaždin i Hrvatskog autokluba Varaždin, također od 10 sati.

Pretposljednjeg dana, u četvrtak, 21. svibnja, od 10 sati na rasporedu je natjecanje malih plivača na Gradskom bazenima Varaždin.

Veliko finale, u petak, 22. svibnja, započinje u 16 sati na stadionu „Sloboda“ svečanim mimohodom svih sudionika i paljenjem olimpijskog plamena. Mališani će se natjecati u nogometu i atletskim disciplinama: trčanje 50 metara, skok u dalj, bacanje loptice i štafeta.

 

Komentari