Proglašene najljepše okućnice i balkoni na lepoglavskom području

Objavljeno: 03.12.2014. 16:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

Izvor: galerija-images/Lepoglava - akcija Cvijet za ljepsi grad

Podjelom nagrada i priznanja te otvorenjem prigodne izložbe fotografija te izložbe dječjih likovnih radova, u Lepoglavi je završena ovogodišnja, 14. po redu akcija Turističke zajednice grada Lepoglave "Cvijet za ljepši grad".

U sklopu akcije tijekom godine ocjenjivana je uređenost kuća i okućnica te balkona obiteljskih kuća na gradskom području. Ujedno, u posebnoj su kategoriji – Skriveni cvijet, ocjenjivane i kuće koje su u proteklih godinu dana dobile nove fasade. Na završnoj svečanosti održanoj u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u lepoglavskom Domu kulture, nagrađeni su i najbolji dječji likovni i literarni radovi, djece iz osnovnih škola u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici, nastali na temu Cvjetna livada.

Direktorica Turističke zajednice Ljubica Dubovečak istaknula je kako je po broju izloženih fotografija, njih 103, otvorena izložba jedna od većih unazad pet godina.

- Vidljivo je da sve više građana uređuje svoje kuće i okućnice. Uz to, projektom sufinanciranja izgradnje fasada kuće su dodatno uređene. Drago mi je da akcija ide dalje i da se u nju uključuju djeca koja će kad odrastu zasigurno uređivati svoje kuće – dodala je Ljubica Dubovečak pozvavši građane da se i iduće godine jave u turistički ured i uključe u akciju Cvijet za ljepši grad koja kreće u travnju.

Povjerenstvo je imalo težak zadatak odabrati najljepše uređene, no odlučilo je da najljepše uređena kuća i okućnica Natalije Gal. Drugu nagradu u istoj kategoriji dobila je Štefanija Žuliček, a treću Štefanija Vrabelj. Najljepše uređen balkon je balkon Nadice Đuraj. Slijede balkoni Blaženke Zgrebec i Biserke Kos. Priznanja u kategoriji Skriveni cvijet dobili su Agata Novak, Ljubica Posavec, Milan Mađar, Mladen Kuća, Sandra Pavlek i Božica Loparić.

Među učenicima nagrade za najbolja likovna ostvarenja dobili su Helena Županić iz OŠ Ivana Rangera u Kamenici, Fran Kučar iz OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi te Ivana Milešić iz OŠ Izidora Poljaka u Višnjici, dok su nagrade za najbolje literarne radove dodijeljene Petri Murić iz lepoglavske OŠ Ante Starčevića, Klaudiji Dukarić iz OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice te Maji Husnjak, učenici OŠ Ivana Rangera iz Kamenice - školi kojoj je pripalo posebno priznanje za kreativnost.

Osim predsjednika Gradskog vijeća grada Lepoglave Roberta Mačeka, zadovoljstvo nastojanjima građana da uljepšaju vizuru grada istaknuo je i prvi čovjek grada Lepoglave, gradonačelnik Marijan Škvarić.

- Ova izložba pokazuje da naš grad izgleda sve ljepše i ljepše. Zaslužni su za to naši građani koji uređuju svoje kuće i okućnice, ali i Grad Lepoglava  koji se uključio u uređenje cesta i javnih površina. Bitno je istaknuti da smo pomažući građanima koji su izgradili 73 nove fasade i zamijenili stolariju doprinijeli da naš grad izgleda ljepše. Dugi niz godina davali smo tisuće cvjetnih sadnica našim građanima i mjesnim odborima, postavili smo dječja igrala i uredili zelene površine – rekao je na kraju svečanosti gradonačelnik Marijan Škvarić.

{gallery}Lepoglava - akcija Cvijet za ljepsi grad{/gallery}

Komentari