Rubikova kocka – omiljena zabava varaždinskih osnovnoškolaca

Objavljeno: 26.02.2015. 20:06

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: IV. OŠ Varaždin

U sportskoj dvorani osječke III. gimnazije održano je dvodnevno Međunarodno natjecanje u slaganju Rubikove kocke na kojem su sudjelovali i učenici 4. OŠ Varaždin, Andro Petrinjak i Ivor Skoko...

Od 2003. godine udruga World Cube Association na svjetskoj razini organizira natjecanja i vodi rezultate u slaganju Rubikove kocke. Pobjednik natjecanja je igrač koji ima najbolje prosječno vrijeme (prosjek iz tri srednja vremena od pet pokušaja), a bilježi se i pojedinačno najbolje vrijeme.

U slaganju Rubikove kocke natječu se i učenici 6.a razreda IV. osnovne škole Varaždin - Andro Petrinjak, Nino Kukec, Ivor Skoko, Jan Kovač, Marko Pintarić i Mia Vrtarić. Planiraju im se priključiti i neki drugi učenici, a kako javlja portal Novinarije.com, Andro Petrinjak i Ivor Skoko uspješno su nastupili na natjecanju Osijek Open 2015.

U Osijeku se natjecalo četrdeset osmero djece, a Ivor je u prvom kugu osvojio 31. mjesto i nije se plasirao u drugi krug. Andro je u prvom krugu zauzeo 17. mjesto i ušao u drugi krug natjecanja.

Obojica su izjavila da će rado ponoviti svoj sudjelovanje na tom natjecanju, a Andro, kojem osobni rekord slaganja kocke iznosi 16 sekundi, najavljuje i skori „napad“ na hrvatski rekord.

Komentari