Tijekom praznika u Graberju se održavaju Zimske sportske aktivnosti učenika

Piše: it/evarazdin

Objavljeno: 30.12.2014. 11:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: ZSUGVŽ

Zajednica športskih udruga Grada Varaždina i Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Varaždina i ovih zimskih školskih praznika u suradnji sa svih sedam varaždinskih osnovnih škola te varaždinskim sportskim klubovima, organizirali su i provode projekt pod nazivom „Zimske sportske aktivnosti učenika“.

Riječ je o projektu koji varaždinskim osnovnoškolcima tijekom zimskih praznika nudi mogućnost bavljenja sportom, točnije bavljenjem i učenjem osnova 16 sportova.

Stručna suradnica u Zajednici, Anica Sitar Dvorski, pojasnila je da projekt omogućuje osnovnoškolcima da slobodno vrijeme tijekom praznika upotpune bavljenjem sportskim aktivnostima.

- Uz već uobičajene sportove ovoga puta učenici će moći i hrvati, boksati, plesati, igrati tenis i šah - ističe Sitar Dvorski.

„Zimske sportske aktivnosti učenika“ započele su ove subote i traju do 10. siječnja u Sportskoj dvorani u Graberju u terminima od 10 do 13 sati. Prvi dio termina od 10 do 11.15 predviđen je za učenike prvih i drugih razreda, dok je vrijeme od 11.30 do 12.45 namijenjeno učenicima trećih i četvrtih razreda.

Osnovnoškolci su se u subotu bavili košarkom, dok je u ponedjeljak na rasporedu bilo hrvanje i mažoret. Slijede atletika u utorak 30. prosinca, a projekt se u novoj godini nastavlja u petak, 2. siječnja, učenjem osnova plesa, kickboxa, savatea i boksa. Idućeg dana, u subotu 3. siječnja, na rasporedu je karate i taekwondo. U ponedjeljak, 5. siječnja, slijedi sportska gimnastika, te u srijedu, 7. siječnja, nogomet i cheerleading. Četvrtak, 8. siječnja, rezerviran je za rukomet. Projekt „Zimske sportske aktivnosti učenika“ završava u petak tenisom i šahom odnosno zajedničkim druženjem svih sudionika u subotu, 10. siječnja.

Uz Zajednicu športskih udruga Grada Varaždin projekt provode treneri iz desetak varaždinskih sportskih klubova.

Komentari