U Centru za mlade VAKUUM doznali sve o studiranju u Engleskoj

Objavljeno: 23.05.2015. 13:18

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 11:18

Foto: VAKUUM

U prostoru Centra za mlade grada Varaždina (VAKUUM) održano je predstavljanje mogućnosti studiranja na Sveučilištu Sunderland u Ujedinjenom Kraljevstvu. Predstavljanje je organizirao Savjet mladih Grada Varaždina u suradnji s organizacijom Integral edukacijski programi.

Događaju se odazvalo 30-ak učenika/ca trećih razreda srednjih škola s područja grada Varaždina i Varaždinske županije.

Mlade Varaždince/ke su s mogućnostima studiranja u Ujedinjenom Kraljevstvu upoznali Siniša Đurđević i Jennifer Dent. Pričalo se o studentskom životu u Sunderlandu, sadržajima koje nudi grad i financijskoj konstrukciji ove prilike za mlade.

Najvažniji dio događaja bio je predstavljanje samih studijskih programa koje nudi sveučilište. Vanja Horvat, predsjednica Savjeta mladih Grada Varaždina, bila je vrlo zadovoljna odazivom na predavanje.

- Vrlo sam zadovoljna odazivom i suradnjom sa srednjim školama u Varaždinu i županiji na organizaciji ovog događaja. Nadam se da će nekolicina ovih mladih perspektivnih ljudi iskoristiti ovu priliku i nastaviti svoje obrazovanje u Ujedinjenom Kraljevstvu te se vratiti i raditi na razvoju Hrvatskog gospodarstva. Drago mi je da smo ovom prilikom mladima predstavili i Centar za mlade – VAKUUM, kao mjesto na kojem imaju priliku sami kreirati i koristiti različite sadržaje te postati aktivni građani - istaknula je Horvat.

Komentari