U četvrtak Dan otvorenih vrata Dječjeg vrtića Varaždin u Koprivničkoj

Objavljeno: 26.10.2014. 17:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: DV Varaždin

Odgojitelji Dječjeg vrtića "Varaždin" - objekt Koprivnička, u četvrtak, 30. listopada organiziraju Dan otvorenih vrata vrtića Koprivnička.

U jutarnjim satima, od 9:30 do 10:30 roditelji i članovi lokalne zajednice moći će sudjelovati u odgojno-obrazovnom procesu zajedno s djecom i odgojiteljima kroz aktivnosti nazvane "Igrajte se i istražujte sa nama". Svi zainteresirani mogu doći u vrtić, a iz vrtića napominju neka ne zaborave ponijeti papuče, baš kao što ih i djeca svakodnevno nose u vrtiću.

"Tko pita ne skita" aktivnost je kojom se kolegicama i kolegama odgojiteljima, ali i članovima stručno-razvojnih timova iz ostalih vrtića, želi omogućiti razgled prostorno-materijalnog okruženja te razgovor s domaćinima o odgojno-obrazovnom procesu u objektu Koprivnička. Aktivnost će se odvijati od 16 do 17 sati.

U 17 sati počinje "Šumska čarolija", jesensko druženje s roditeljima djece koja polaze objekt Koprivnička te članovima lokalne zajednice na temu vila i vilenjaka, patuljaka i čarobnjaka. Aktivnost je usmjerena ka postizanju što bolje suradnje i razvijanju partnerskih odnosa s roditeljima, koji na ovaj način postaju aktivni sudionici odgojno-obrazovnog procesa, ističu iz vrtića.

- Tempo i dinamika života često nam onemogućuju da budemo aktivni dionici života naše djece. Djeca koja su dio sustava ranog i predškolskog odgoja većinu svog dana provode u jaslicama i vrtićima. Odgojiteljice i odgojitelji, koji svoje znanje i vještine daju upravo, kako volimo reći – budućnosti jedne nacije, puno truda ulažu u to da dječji vrtići postanu dječje kuće – zajednice u kojima djeca uče čineći. To je posebnost hrvatskog odgojno-obrazovnog sustava. Stoga organizacijom Dana otvorenih vrata želimo demistificirati kakve su to dječje kuće, kako i što rade odgojitelji te što i kako izgleda život djece u vrtićima - poručuju odgojitelji i djeca iz Koprivničke 5.

Komentari