U varaždinskom DND-u vježbajte, promatrajte zvijezde, istražujte...

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 02.07.2015. 08:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Arhiva eVž

Društvo Naša djeca Varaždin tijekom ljetnih školskih praznika organizira pod pokroviteljstvom Grda Varaždina niz ljetnih aktivnosti koje su povezane s prirodom...

Aktivnosti će se provoditi u prostorima Društva Naša djeca, kralja Petra Krešimira IV.15/1, te u prirodi grada u vremenu od 15. srpnja do 11. kolovoza 2015. godine. Jedna aktivnost (ukupno  8 sati) stoji 200 kuna.

Svi zainteresirani trebaju se javiti na telefon: 320-588  radnim danom od 11 do 17 sati, na  mobitel 098/246-337 ili e-mailom: [email protected]

Program ponedjeljkom:

20. i 27. srpnja,  te 3. i 10. kolovoza 2015.god. u vremenu od 21 do 23 sata

PROMATRAMO   ZVIJEZDE

''Svaki put kad za vedre noći pogled podignemo prema nebu, gotovo sve, manje ili više svijetle točkice koje vidimo, jesu zvijezde. Od davnih vremena one su privlačile pogled ljudi, fascinirale ih i navodile na razmišljanje. Plijenile su pažnju svojom postojanošću te stoga smatrane nedostižnom i neshvatljivom božanskom sferom''. D. Kupec
Sve o tipovima, vrstama, te nastanku zvijezda, njihovom sjaju i tehnikama promatranja doznajte od stručnog voditelja   radionice.

Program utorkom

21. i 28.srpnja, te 4. i 11. kolovoza 2015. u vremenu od 9 do 11 sati

MALI ZNANSTVENICI

Svaka je kuhinja mali biokemijski laboratorij. kada pripremamo hranu provodimo mnoge biokemijske reakcije. Mi nećemo kuhati hranu nego ćemo kuhinjski pribor i kemikalije koje se nalaze u kućanstvu upotrijebiti za pokuse. Upoznati ćemo svojstva tvari, naučiti što se događa kada se tvari međusobno miješaju i izrađivati različite zanimljive modele i plakate.
Također ćemo rješavati logičke i matematičke pitalice, mozgalice, zagonetke i kvizove. Otkrivamo vezu matematike sa svakodnevnim životom i njezinom konkretnom primjenom. Radionica služi razvijanju logičkog rasuđivanja, domišljatosti, pobuđivanju interesa i popularizacije matematike.

Program srijedom

15.,22. srpnja   2015. godine  u vremenu od  9 do 13 sati

SUŽIVOT S PRIRODOM – ŠUME  I  VODE

Odlazak na teren i terenska orijentacija uz pomoć kompasa i topografske karte, orijentacija pomoću prirodnih pokazatelja polova. Promatranje i proučavanje najčešćih biljnih i životinjskih vrsta u našem kraju (ako životinjice budu raspoložene za suradnju  ).
Također učenje na terenu – uz prirodnu tekućicu/stajačicu. Procjena kakvoće vode prema vizualnim karakteristikama  Opažanje i proučavanje flore i faune u vodi i uz vodu i uspoređivanje sa šumom, kako se ispunjenost bioloških niša razlikuje u šumi i vodenim staništima te staništima uz rub vode. Pravila ponašanja i interakcije sa prirodnim staništima, prijedlozi za zaštitu ovakvih staništa.

Program četvrtkom

16., 23. i 30. srpnja, te 6. kolovoza 2015.godine u vremenu od 9 do 11 sati

SPORTSKE IGRE U PRIRODI

Da vam noge,  ruke i cijelo tijelo   pod ljetnim praznicima ne bi usnulo zimski san mi ćemo vam pružiti zabavne, vesele i adrenalinske sportske aktivnosti na otvorenom prostoru,      u ljepoti prirodnog zelenila.  
Topli ljetni dani, prijatelji, raznovrsni sportski rekviziti, poligoni, staze, igrališta, boravak u prirodi,  pomoći će vam da aktivno provedete četvrtak  u prirodnom i zdravom okruženju, da budete u društvu vršnjaka, pod vodstvom sportskog trenera.

Komentari