U Varaždinu lani rođeno 14 pari blizanaca, a "baby boom" bio je u kolovozu

Objavljeno: 08.01.2015. 11:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Andrej Švoger

Prošle godine u Varaždinu je rođeno 1530 djece. Prema podacima Službe za ginekologiju i opstetriciju najviše beba rođeno je u kolovozu 2014., njih 153, a najmanje u veljači kada su rođena 102 djeteta.

Pogledaju li se imena koja su tijekom prošle godine roditelji davali svojoj djeci, može se zaključiti da su i dalje najpopularnija tradicionalna hrvatska imena.

“Baby boom“ u varaždinskom rodilištu zabilježen je u kolovozu kada je najviše dječaka dobilo ime Luka, David i Jan. Kod djevojčica, najpopularnija imena bila su Dora, Ema, Tena, Lena i Lara...

- Lani je rođeno 14 pari blizanaca, a točan broj rođene muške ili ženske djece znat ćemo krajem siječnja kada se obrade svi podaci – ističe Nada Jalšić, prvostupnica sestrinstva.

Inače, u Službi za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin trenutno radi 11 specijalista ginekologije i opstetricije.

Rodiljama su uvijek pri ruci i četiri specijalizanta  ginekologije i opstetricije, dva specijalista pedijatra, jedan specijalizant pedijatrije, 10 prvostupnica sestrinstva, četiri prvostupnice primaljstva, 19 medicinskih sestara i 19 primalja.

Komentari