Učenici Šeste osnovne škole Varaždin saznali što radi župan

Objavljeno: 19.11.2014. 20:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

Izvor: galerija-images/ucenici VI. os kod zupana

Što župan radi, koje su mu obveze i dužnosti, kako izgleda Županijska palača i Skupštinska dvorana u kojoj se donose važne odluke, saznali su učenici Šeste osnovne škole koji su danas posjetili varaždinskog župana Predraga Štromara.

Učenike je posebno zanimalo kako izgleda radni dan župana, koliko ima suradnika te da li uopće ima slobodnog vremena. Župan Štromar iskazao je zadovoljstvo činjenicom da učenici iz svih škola Varaždinske županije posjećuju Županijsku palaču.

- Izuzetno mi je drago kada imam prilike ugostiti učenike naših škola jer osim susreta sa županijskim dužnosnicima imaju prilike i upoznati se s bogatom poviješću naše Županije – istaknuo je tom prilikom župan Štromar.

Nakon susreta sa županom, učenici su razgledali samu palaču, upoznali se s bogatom poviješću županije te čuli mnoge korisne stvari o funkcioniranju županijske uprave.

Posebno ih se dojmila priča o ratničkim danima slavne Husarske pukovnije koja i danas služi u mnoge protokolarno-ceremonijalne svrhe prilikom dolaska visokih stranih i domaćih gostiju.

Na kraju sureta, učenike je pozdravila i predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić upoznavši učenike s ovlastima i nadležnostima Županijske skupštine.

{gallery}ucenici VI. os kod zupana{/gallery}

Komentari