Učenici Strukovne škole Varaždin predstavili svoj prvi ekološki projekt

Objavljeno: 08.06.2015. 18:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Varaždinska županija

Kako bi županijsku vlast upoznali sa svojim prvim ekološkim projektom, učenici Strukovne škole Varaždin Marin Trtinjak i Karlo Habajec u pratnji profesorice Žakline Vitez boravili su u Županijskoj palači gdje ih je primio zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić.

Učenici 2.c razreda Trtinjak i Habajec predstavili su zamjeniku Kišiću svoj projekt koji ističe važnost ekološke osviještenosti kako bi se građanima i budućim naraštajima osigurala bolja kvaliteta života.

Projektom žele skrenuti pozornost na divlja odlagališta otpada na području Varaždinske županije, koje utječu na onečišćenje vode i zraka, kao i na buku, širenje zaraze, razmnožavanje glodavaca i narušavanje krajobraza. Kako su istaknuli, temelj ekološke edukacije svakog društva obrazovanje je učeničke populacije kao kategorije društva koja ima važnu ulogu u socio-ekonomskom napretku.

- Uvijek nas iznova oduševi kreativnost učenica i učenika iz naših škola. Srednja strukovna škola ima čitav niz aktivnosti koje su posvećene obrazovnom procesu, ali i koje daju dodatnu vrijednost cijelom društvu. Činjenica da iz te škole imamo dva državna prvaka iz disciplinama stolar i drvodjeljski tehničar pokazuju da radi dobro i to u disciplinama koje na tržištu rada imaju svoje mjesto, jer dobar i kvalitetan stolar će uvijek moći naći posao - rekao je prilikom posjete zamjenik Kišić. 

Zamjenik župana izrazio je zadovoljstvo predstavljenim projektom profesorice Vitez i 2.c i 3.c razreda.

- Učenici su napravili mapu desetak divljih odlagališta diljem županije po svojem odabiru kojima žele alarmirati cijelu zajednicu i ukazati na velike probleme koje proizlaze iz neodgovornosti ljudi. Škole su obrazovne ali i odgojne institucije i zato je dobro da imamo ovakve učenike koji u svom obrazovnom odgoju prihvaćaju vrijednosti očuvanja okoliša i ukazuju na probleme -istaknuo je Kišić te zahvalio svim učenicima na sudjelovanju u tom projektu.

Komentari