Varaždinka Rea nestrpljivo čeka prvi dan škole i druženje s vršnjacima

Objavljeno: 06.09.2014. 12:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Valerija Mihalić

Izvor: galerija-images/Varazdinka Rea nestrpljivo ceka prvi dan skole

Sve je spremno za polazak u školu, od torbe i školskog pribora, pa sve do odjeće i obuće. Velika pomoć roditeljima u Varaždinu su i besplatni udžbenici. U prvi razred osnovnih škola diljem Varaždinske županije kreće 1736 prvašića među kojima je i Varaždinka Rea...

U ponedjeljak, 8. rujna, diljem Varaždinske županije u školske će klupe po prvi puta sjesti 1736 prvašića. Među njima je i Varaždinka Rea, koja će prvi razred pohađati u Prvoj osnovnoj školi. Sve za školu već je spremno.

Kupljena je školska torba, pernica, bojice, flomasteri, vodene boje, tempere, glinamol, sav pribor koji je potreban za razrednu nastavu. Na sreću, školske knjige pričekat će varaždinske đake prvake u školi.

S obzirom na to da su sve knjige od ove školske godine nove, velika je pomoć nama roditeljima što su besplatne. Kraj svih troškova, od odjeće, obuće, papuča i patika za školu, dresova za tjelesni, pa i kupnje pisaćeg stolića, trošak za knjige samo bi opteretio ionako male kućne budžete tako da je pomoć s besplatnim knjigama dobrodošla – rekla je Reina majka Sunčica.

Prvi dan škole, Reu i ostale prvašiće očekuje ugodna i zabavna atmosfera. Za njih je pripremljena priredba, dok će sve ostale upute roditelji dobiti na posebnom sastanku.

Znatiželjno i nestrpljivo, mlada sportašica Rea, koja već četiri godina trenira ritmičku gimnastiku u GK Vindija, jedva čeka prvi dan škole, a svojoj majci obećala je kako će biti marljiva i puno učiti.

Jako se veselim školi i jedva čekam da upoznam nove prijatelje i učitelje. Nastavit ću trenirati ritmičku gimnastiku, ali ću puno učiti i biti odlična učenica – rekla nam je kroz smijeh Rea.

U osnovne škole Varaždinske županije po prvi će puta ući 1289 prvašića, a najviše ih je upisano u Osnovnoj školi u Novom Marofu. U osnovne škole grada Varaždina ove školske godine upisano je 447 đaka prvaka.

Svi prvašići u gradu Varaždinu ove će godine dobiti besplatne knjige, dok većina ostalih gradova i općina u Varaždinskoj županiji, kao i sama Županija sufinanciraju nabavku knjiga za ostale učenike.
{gallery}Varazdinka Rea nestrpljivo ceka prvi dan skole{/gallery}

Izvor: eTjednik

Komentari