Volontirajte i vratite osmjeh djeci u varaždinskoj bolnici

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 20.10.2015. 08:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: DND Varaždin

Biti volonter u  akciji ''Za osmijeh djeteta u bolnici'' u Varaždinu velika je čast svakom istinskom volonteru,  ali i velika radost bolesnoj djeci koja su se našla na bolničkom odjelu Pedijatrije ili Dječje kirurgije Opće bolnice Varaždin...
Društvo Naša djeca Varaždin već 16 godina organizira volontere koji odlaze na dječje bolničke odjele jednom tjedno u vremenu od 16 do 17 sati kako bi bolesnoj djeci uljepšali boravak u bolnici.

Poznato je da su oba varaždinska  dječja odjela dobila počasni naziv ''Dječji odjel – prijatelj djece'', što znači da su uvjeti humanizirani, da uz bolesnu djecu mogu boraviti roditelji, da liječnici i medicinske sestre poštuju suvremena (europska) načela liječenja kako bi  se kod djece smanjio strah, stres, i da im bolnica bude ugodno mjesto oporavka. Tome značajno pridonose i volonteri u akciji ''Za osmijeh djeteta u bolnici''.

Stoga, Društvo Naša djeca Varaždin i ove godine poziva osobe koje svoje slobodno vrijeme, znanje i ljubav za djecu  žele pokloniti bolesnoj djeci, da se jave u Društvo Naša djeca Varaždin,Kralja Petra Krešimira IV. 15/1, e-mail: [email protected]  ili tel. i fax: 320-588, mob: 098/246-337.

Društvo Naša djeca Varaždin organizira edukaciju za volontere u subotu, 24. listopada 2015. godine u vremenu od 10 do 12 sati u dvorani Društva Naša djeca.


Komentari