Zahvaljujući Gradu, radionice za djecu koja ostaju u Varaždinu bit će besplatne!

Objavljeno: 09.07.2015. 10:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Ilustracija

Društvo Naša djeca Varaždin organizira tijekom ljetnih školskih praznika odabrane ljetne aktivnosti povezane s prirodom u prostorima Društva Naša djeca, kralja Petra Krešimira IV.15/1 te u prirodi grada u vremenu od 15. srpnja do 11. kolovoza 2015. godine.

Iako je bilo najavljeno da će se radionice plaćati 200 kuna po djetetu, Grad Varaždin odlučio je aktivnosti uvrstiti u redovno financiranje pa će sve odabrane radionice za djecu povezane s prirodom biti u potpunosti besplatne.

Za djecu se tako tijekom ljeta organiziraju vrlo zanimljivi sadržaji, a što će se koji dan odvijati, pogledajte u detaljnom rasporedu.

Na radionice se treba prijaviti, a sve informacije mogu se dobiti na  brojevima telefon 320-588  radnim danom od 11 do 17 sati, na mobitel 098/246-337 kad se sjetite te e-mailom [email protected]

Ponedjeljkom, 20. i 27. srpnja,  te 3. i 10. kolovoza 2015.god. u vremenu od 21 do 23 sata održava se radionica "Promatramo zvijezde" na kojoj će se moći saznati sve o tipovima, vrstama, te nastanku zvijezda, njihovom sjaju i tehnikama promatranja doznajte od stručnog voditelja radionice.

Utorkom, 21. i 28.srpnja, te 4. i 11. kolovoza 2015. u vremenu od 9 do 11 sati održavat će se radionica "Mali znanstvenici". Svaka je kuhinja mali biokemijski laboratorij. Kada pripremamo hranu provodimo mnoge biokemijske reakcije. Mi nećemo kuhati hranu nego ćemo kuhinjski pribor i kemikalije koje se nalaze u kućanstvu upotrijebiti za pokuse. Upoznati ćemo svojstva tvari, naučiti što se događa kada se tvari međusobno miješaju i izrađivati različite zanimljive modele i plakate.
Također ćemo rješavati logičke i matematičke pitalice, mozgalice, zagonetke i kvizove. Otkrivamo vezu matematike sa svakodnevnim životom i njezinom konkretnom primjenom. Radionica služi razvijanju logičkog rasuđivanja, domišljatosti, pobuđivanju interesa i popularizacije matematike.

Srijedom, 15.,22. srpnja 2015. godine  u vremenu od 9 do 13 sati planirana je radionica "Suživot s prirodom - šume i vode". Odlazak na teren i terenska orijentacija uz pomoć kompasa i topografske karte, orijentacija pomoću prirodnih pokazatelja polova. Promatranje i proučavanje najčešćih biljnih i životinjskih vrsta u našem kraju. Također, učenje na terenu – uz prirodnu tekućicu/stajačicu. Procjena kakvoće vode prema vizualnim karakteristikama  Opažanje i proučavanje flore i faune u vodi i uz vodu i uspoređivanje sa šumom, kako se ispunjenost bioloških niša razlikuje u šumi i vodenim staništima te staništima uz rub vode. Pravila ponašanja i interakcije sa prirodnim staništima, prijedlozi za zaštitu ovakvih staništa.

Četvrtkom, 16., 23. i 30. srpnja te 6. kolovoza 2015.godine u vremenu od 9 do 11 sati održavat će se "Sportske igre u prirodi". Da vam noge,  ruke i cijelo tijelo   pod ljetnim praznicima ne bi usnulo zimski san mi ćemo vam pružiti zabavne, vesele i adrenalinske sportske aktivnosti na otvorenom prostoru, u ljepoti prirodnog zelenila. Topli ljetni dani, prijatelji, raznovrsni sportski rekviziti, poligoni, staze, igrališta, boravak u prirodi,  pomoći će vam da aktivno provedete četvrtak  u prirodnom i zdravom okruženju, da budete u društvu vršnjaka, pod vodstvom sportskog trenera.

Komentari