Živjeti 'kao kralj': Za nekoliko milijuna kuna možete postati vlasnik ovih dvoraca u Varaždinskoj županiji

Objavljeno: 27.09.2015. 16:58

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 14:37

Foto: Siniša Sović / Google Maps (Dvorac Vinica)

Izvor: Dvorac Bela I

Za nešto više od šest milijuna kuna odnosno oko 800 tisuća eura na internetskom oglasniku Njuškalo oglašena je prodaja dvorca Vinica, koji se nalazi uz magistralnu cestu Varaždin-Maribor.

Objekt površine 2.000 kvadrata ima 15 soba, kat i podrum te okućnicu površine čak 50.000 kvadrata. Objekt koji prodaje privatni vlasnik udaljen je 15 kilometara od Varaždina i 9 kilometara od slovenske granice, a posjeduje i centralno grijanje.

Nešto jeftiniji je dvorac Bela I. Grije se na drva, ima uveden plin i gradski vodovod, također 15 soba, međutim njegova nešto manja stambena površina iznosi 1514 kvadratnih metara. Okućnica mu se prostire na 32.669 kvadrata.

Izgrađen je u dolini rijeke Bednje, a smješten u blizini lokalne ceste Ivanec-Marof, na granici sjevernih obronaka Ivanščice. Dvorac je sagrađen također u 17. stoljeću, davne 1605. godine. Ono što se već na prvi pogled zapaža, njegova je branič kula.

Privatni vlasnik za ovo impresivno zdanje traži 4,9 milijuna kuna, odnosno oko 650 tisuća eura. Krovište objekta je, kako se navodi u oglasu, obnovljeno te su izvedeni svi priključci na magistralnu infrastrukturu (plin, voda i struja).

Postoje i idejni elaborati, kao i studija konzervatora. Kada je riječ o saniranju konstrukcije navodi se da veći zahvati nisu potrebni, međutim potrebna je adaptacija po svim vrstama završno obrtničkih i instalaterskih radova.

Tko ima i voli, nek' izvoli..

Komentari