"Buraz" – pomoć za sve nove studente koji trebaju savjet

Objavljeno: 05.10.2015. 17:06

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: Screenshot web FOI

Student na Fakultetu organizacije i informatike Igor Rinkovec pokrenuo je „Buraz projekt“, sustav za pomoć studentima prve godine.

Kroz Buraz projekt spajaju se dobrovoljci studenti/ice starijih godina (tzv. veliki burazi) koji žele podijeliti svoje savjete i iskustva iz prve ruke studentima prve godine, odnosno brucošima/cama (tzv. malim burazima). Njegov osnivač je Igor Rinkovec, student druge godine na Fakultetu organizacije i informatike koji je na ideju došao po uzoru na neke druge fakultete sa sličnim sistemom samo što je on odabrao drukčiji pristup. Izradio je web aplikaciju koja će spojiti sve starije studente koji su voljni pomoći mlađim kolegama.

Za velikog buraza mogu se prijaviti svi stariji studenti/ce koji žele sudjelovati i pomoći mlađim kolegama. Veliki buraz nasumično se dodjeljuje svakom brucošu/ici koji zatraži svog buraza. Mali buraz tada se može javiti svom mentoru vezano uz principe studiranja, upisivanje ECTS-a,
polaganje kolokvija i ispita…

Buraz projekt pozitivno je prihvaćen među mlađim i starijim studentima FOI-ja, pa tako nakon tjedan dana njegovog funkcioniranja web aplikacija broji 137 velikih buraza i 91 malog buraza.

Aplikacija je dostupna na slijedećoj web adresi: http://buraz.foi.rocks/

Komentari