FOI domaćin konferencije o informacijskim i inteligentnim sustavima CECIIS 2015

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 20.09.2015. 13:47

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: Arhiva eVž

Na Fakultetu organizacije i informatike u srijedu, 23. rujna, s početkom u 10 sati bit će održano otvorenje 26. međunarodne znanstvene konferencije posvećene informacijskim i inteligentnim sustavima - CECIIS 2015...

Konferencija CECIIS 2015 održava se u vremenu od 23. do 25. rujna 2015. godine. Kroz dvadeset i šest godina postojanja razvila se u jednu od najznačajnijih konferencija iz područja primijenjenih informacijskih znanosti u srednjoj Europi, čiji se Zbornik radova referencira u nekoliko baza podataka.

Ovogodišnja tema konferencije je Pervasive Computing and Internet of Things, a svoje radove prezentirat de znanstvenici i stručnjaci u području informacijskih i inteligentnih sustava iz nekoliko zemalja Europe.
Pozvana predavanja održat de tri inozemna priznata znanstvenika. Prvoga dana konferencije predavanje de održati dr.sc. Mirko Kovac, predavač robotike sa Imperial College London (UK) i direktor Aerial Robotics Laboratory, sa zanimljivom temom pod nazivom „Bio-inspired flying robots: From natureto robotics and back“. Isti dan predavanje pod nazivom "The Intelligent Future is Near" održat de prof.dr.sc. Matjaž Gams, voditelj Odsjeka za inteligentne sustave pri Institutu Jožef Stefan u Ljubljani. Drugi dan konferencije predavanje pod nazivom "BitCoin - More than Money" održat de prof.dr.sc. Günter Müller sa Sveučilišta u Freiburgu, Njemačka.

Konferencija se organizira pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Sveučilišta u Zagrebu i u suradnji s Institutom za informatiku i društvene znanosti Sveučilišta u Freiburgu, Institutom za informacijske znanosti Sveučilišta u Grazu, Fakultetom prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu te Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Mariboru i Ekonomsko-poslovnim fakultetom Sveučilišta u Mariboru. Realizaciju i održavanje konferencije omogućili su i sljededi sponzori: Varaždinska županija, Grad Varaždin, Igea (IN2 Grupa), InfoMib, AutoCentar Kos, Agropošta, Ellabo, Vip d.d., Vindija d.d i cvjedarnica Letizia.

Uz CECIIS se ved nekoliko godina odvijaju paralelna događanja koja su povezana s temom konferencije. Ove godine de se održati trodnevni stručni simpozij o razvoju mobilnih aplikacija, Mobile and Embedded Development (f-moed) Symposium, na kojem de se govoriti o razvoju aplikacija za mobilne i ugrađene sustave, a predavanja de održati domadi i strani stručnjaci i studenti.
U sklopu f-moeda bit de održane tri radionice i studentsko natjecanje Mobile App Chalenge te prezentacije najboljih studentskih razvojnih projekata.

Prvi dan konferencije održat de se i jednodnevna Studentska poster sekcija na kojoj de studenti FOI-a i drugih fakulteta izlagati svoje istraživačke radove, dok de studenti iz nekoliko zemalja svijeta prezentirati svoje radove koristedi videokonferencijsku tehnologiju.

Drugoga dana konferencije održat de se 10. doktorski seminar u organizaciji Fakulteta organizacije i informatike te Faculty of materials science and technology sa Slovak University of Technology iz Bratislave, na kojem de studenti doktorskih studija iz nekoliko europskih zemalja prezentirati istraživanja koja provode u okviru izrade svojih doktorskih disertacija. Ujedno de se održati promocija knjige "Korporativna informacijska sigurnost" čiji su autori nastavnici Fakulteta organizacije i informatike te stručnjaci iz prakse.

Posljednjeg dana konferencije, osim konferencijskih sekcija, održat de se okrugli stol "Kvaliteta i normizacija u informatici".

Komentari