Google predstavio novi Android i svu silu drugih noviteta

Objavljeno: 29.05.2015. 09:20

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Izvor: Ilustracija

Google je na ovogodišnjoj I/O konferenciji za developere najavio Developer Preview izdanje nadolazeće verzije mobilne platforme za sada poznate tek kao Android M. Središnja misija pri izradi nove verzije sustava je poboljšanje kvalitete i poliranje.

Googleov viši potpredsjednik Sundar Pichai je na pozornici naveo kako je više od 600 milijuna ljudi prvi put kupilo pametni telefon u proteklih godinu dana. Pored toga, izjavio je kako je više od milijardu korisnika svakog od Googleovih proizvoda.

Naravno, predstavljen je Android M Developer Preview, koji se riječima Googleovaca fokusira na poliranje sustava i kvalitetu. Baš kako su glasine i sugerirale, korisnici će s novom verzijom mobilne platforme moći bolje kontrolirati što aplikacije žele raditi uređaju. Kada se aplikacija instalirala ne mora nužno prikazati koja dopuštenja sve želi, ali će za svako od njih morati pitati korisnika.

Drugi trend je poboljšanje mobilnog iskustva surfanja internetom. Chrome će se sada moći 'vrtjeti' povrh aplikacija. Developeri će za svoje aplikacije moći tražiti predučitavanje internetske stranice, kako bi prijelaz na Chrome bio što bezbolniji.

 

Izvor: tportal.hr

Komentari