HAKOM isplatio 50 milijuna kuna za priključenje korisnika na širokopojasni Internet

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 10.01.2016. 21:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: Ilustracija

Isplatom 50 milijuna kuna završena je prva faza programa potpora za izgradnju infrastrukture širokopojasnog pristupa internetu gdje je za ukupno 332 ciljana korisnika diljem Hrvatske omogućeno priključenje na internet minimalnom brzinom od 2 Mbit/s...

Ciljani korisnici su škole, zdravstvene ustanove, javne ustanove i dobrovoljna vatrogasna društva na područjima posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i na otocima, a kojima je osigurano priključenje na širokopojasni pristup s minimalnom brzinom od 2 Mbit/s, javlja portal racunalo.com

Minimalna brzina će se u budućnosti povećati na 30 Mbit/s, u skladu s ciljevima Digitalne agende za Europu 2020.
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM), na osnovu provedenog javnog natječaja o dodjeli državne potpore za brzi razvoj širokopojasnih mreža na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i na otocima, krajem prosinca 2015. isplatila je i posljednji planirani dio potpore za Ličko-senjsku županiju.

Na tom području za 12 ciljanih korisnika, koji do sada nisu imali tu mogućnost,  osigurano je priključenje na širokopojasni pristup s minimalnom brzinom od 2 Mbit/s. Ciljani korisnici su škole, zdravstvene ustanove, javne ustanove i dobrovoljna vatrogasna društva na područjima posebne državne skrbi, brdsko- planinskim područjima i na otocima.

Ovom isplatom završena je prva faza programa potpora za izgradnju infrastrukture širokopojasnog pristupa internetu gdje je za ukupno 332 ciljana korisnika diljem Hrvatske omogućeno priključenje na internet minimalnom brzinom od 2 Mbit/s.

Komentari