I toga ima: Muzej sv. Ivana Pavla II. u šleperu

Objavljeno: 03.05.2014. 13:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Laudato.hr

Pokretni (mobilni) muzej Svetog Ivana Pavla II. novi je projekt njegovog istoimenog centra pod nazivom "Ne boj se!" koji se nalazi u Krakowu u Poljskoj u gradskom dijelu Lagiewniki. Vozilo (kamion-tegljač) u kojem se nalazi muzej dugačak je 18 metara, visok 4 metra, a teži više od 18 tona...

Izložbena površina iznosi 62 kvadratna metra. Ovaj mobilni, odnosno pokretni muzej je klimatiziran i osvijetljen. Električnu struju napaja kapacitetom od 24 kilovata (kW). Vozilo je izvana obojeno u vatikanskoj žuto-bijeloj boji, a proizveden je 2006. godine.

Do sada je imao turneje po Poljskoj, zatim je boravio u Münchenu u Njemačkoj gdje je u dva dana bilo više od 1.300 posjetitelja. Od ožujka 2011. godine na turneji je izvan Poljske. Lani je pokretni muzej bio u Beču, Loretu, Fatimi, Santiago de Compostela i Lisiexu, dakle od Austrije, Italije, Španjolske pa sve do Francuske.

U muzeju su izložene fotografije iz svakodnevnog života Pape Ivana Pavla II. od njegovog djetinjstva, a prikazani su i njegove video snimke i filmovi.

Više o pokretnom muzeju pročitajte OVDJE

Komentari